04/03/2024
Najnovije vesti

RAĐAJU SE NOVE ZVEZDE

Autor 27/09/2021

Studenti Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda dva puta su vraćani na bis, na sceni valjevskog Centra za kulturu, nakon završetka predstave “Kavkaski krug kredom”. U svetu filma i glume dobro se zna šta to znači. A znači mnogo.

Dvočasovna predstava, rađena prema ostvarenjima Bertolda Brehta, jednog od najuticajnijih evropskih pisaca, bila je sve samo ne laka za glumu. Mladi glumci FDU dokazali su u ovom komadu da izrastaju u velike, jer su na svojim plećima tokom trajanja predstave iznedrili u proseku po četiri lika. I to na briljantan način. Trebalo je glumiti i pohlepu, i ljubav, i korupciju i izdaju….Mnogo toga je trebalo, a uspelo im je. Šef klase, Marija Milenković, redovni profesor FDU svakako ima razloga za zadovoljstvo nastupom svojih učenika. A oni su: Stanislava Nikolić, Maša Đorđević, Lenka Petrović, Jana Ivanović, Vukašin Jovanović, Petar Đurđević, Bojana Stojković, Dragan Petrović, i Stojša Oljačić. I zaslužili su da budu spomenuti redom, i da objektivno navedemo – sjajna klasa koja ima svetlu budućnost.

Valjevska publika, koja ni ove večeri nije izneverila, zna šta vredi. Dešavali su se ranijih godina aplauzi, ali večerašnji mladim glumcima treba da znače puno. Treće veče 16. Abro festa dokazalo je glad publike za dobrim predstavama.

foto Dragan Krunić