19/06/2024
Najnovije vesti

RADNIČKI NEREŠENO SA STRMOVOM

Autor 13/11/2022

Poslednje kolo jesenjeg Kolubarsko- mačvanske lige obeležila je utakmica između Radničkog i Strmova 1968, igrana na stadionu Radničkog na V puku 2:2 (0:1).

Drugoplasirana ekipa na tabeli, ekipa Strmova pokazala je da visoko mesto nije samo slučajnost, a Radnički uz malo više sreće da je mogao biti i na nekoj višoj poziciji gde se nalazio u prvih nekoliko kola.

U čvrstoj utakmici prvi su do gola stigli gosti u šestom minutu, kada su u brzom kontra napadu odličnim proigravanjem sa desne strane omogućili Radovanoviću da nesmetano dovede goste u vođstvo. Radnički nije imao većih prilika za izjednačenje u prvom poluvremenu. Gosti su čvrstom igrom, dobrom organizacijom igre na sredini terena uspevali lakše da dođu u polje napada, ali je rezultat ostao nepromenjen.

U 56.minutu bilo je već 2:0 i činilo se da će gosti lako doći do pobede. Strelac je bio Stojaković, ali tada su domaći fudbaleri krenuli na sve ili ništa pa su preko Raševića u 71. minutu smanjili na 2:1, potom je Radnički promašio penal, a Stamenić u 73.minutu postavio konačan rezultat. Sevale su varnice na obe strane pa je loznički sudija Vagurić imao pune ruke posla. Pokazao je pet žutih kartona domaćim igračima, čak šest igračima Strmova, a crvene kartone su zaradili u 76.minutu Stamenić iz Radničkog i Spasojević iz Strmova.

Detalj sa utakmice Radnički- Strmovo 1968

Ne čelu Kolubarsko-mačvanske lige nakon jesenjeg dela nalazi se ekipa Vrelo sport sa 29 bodova, vicešampioni su ekipa Strmova sa 27, dok je Radnički na sedmom mestu sa 17 bodova.