25/05/2024
Najnovije vesti
Sala Hala ex Partizan Valjevo Dom sporta General Svetomir Đukić Objektiva.rs Valjevo

REKONSTRUISAN I PREIMENOVAN “PARTIZAN”

Autor 01/12/2021

Završena je prva faza rekonstrukcije sportske hale, bivšeg naziva Partizan, koji je na prošlonedeljnoj sednici Skupštine grada Valjeva preimenovan u Dom sporta „General Svetomir Đukić“.

Odlukom o prenosu prava korišćenja objekta Ustanovi za fizičku kulturu “Valis” i rešavanjem imovinskih odnosa, stvoreni su uslovi za obavljanje rekonstrukcije sportskog objekta koji se nalazi, bezmalo u centru grada.

Grad Valjevo je izdvojio više od 18 miliona i, u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike koje je izdvojilo 12 miliona, ukupno 30 milion dinara je opredeljeno za rekonstrukciju i unapređenje energetske efikasnosti. Radovi su obuhvatili rekonstrukciju krova, termičkog omotača oko objekta i postavljen je novi kotao.

Inicijativom člana Gradskog veća, Vladimira Miškovića, uz podršku Sportskog saveza Valjeva, predložena je promena prethodnog naziva objekta.

Radovi u Domu sporta “General Svetomir Đukić” nisu završeni i predstoji opremanje enterijera radi osavremenjavanja datog sportskog objekta.