18/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • RHMZ upozorava na vremenske nepogode
Valjevo vesti Objektiva.rs Nevreme Huricane Alarm SOS Valjevski-kraj-Radjevo-selo-prolece-2022-Objektiva.rs-FOTO-Snezana-Jakovljevic-Krunic.

RHMZ upozorava na vremenske nepogode

Autor 01/07/2024

Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je upozorenje za područje Srbije na vremenske nepogode za 1. i 2. jul.

Upozorenje za ponedeljak, 1. jul, se odnosi na visoke temperature: “Maksimalna temperatura danas od 31°C na severu Bačke do 37°C na jugoistoku zemlje, u Beogradu oko 35°C, a zatim u osetnom padu.

Večeras, u toku noći i sutra očekuju se grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i vetrom olujne jačine. U većini mesta pašće između 20 i 40 mm, a u delovima Vojvodine, zapadne i centralne Srbije i do 80 mm kiše za 24 časa, lokalno i više. Dnevna temperatura će u većini mesta biti u padu za 10 do 13°C.

Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred”, navodi RHMZ.

Upozorenje za područje Beograda na vremenske nepogode za 1. i 2. jul 2024. – Večeras, u toku noći i sutra očekuju se grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom”, obaveštava RHMZ i dodaje:

Hidrološko upozorenje – Na slivu Jadra i Kolubare sa pritokama, Tamnavi, Ljigu i Ubu, na Jasenici i Kubršnici, na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama kao i na gornjem toku Mlave i Peka sa pritokama vodostaji će 02./03. jula biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa. Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja. Na jugozapadnim, južnim i jugoistočnim delovima Beograda (prigradske opštine) tokom 2. jula moguća su izlivanja manjih bujičnih vodotokova.”

.