25/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • RODITELJI KUPILI PREČIŠĆIVAČE ZA PINOKIO

RODITELJI KUPILI PREČIŠĆIVAČE ZA PINOKIO

Autor 24/09/2021

U Kreativnu radionicu Pinokio juče su dopremljeni prečišćivači vazduha. Roditelji su skupili novac i kupili savremene uređaje za svu decu u vrtiću.

Inicijatorka akcije, Ana Čolić

Ideja je potekla od Ane Čolić, čije dete pohađa programe Kreativne radionice Pinokio.
S obzirom na zagađenost vazduha u Valjevu i na okolnosti sa koronom, nije mi baš bilo da iniciram da se mi, roditelji, okupimo i pokušamo da nabavimo uređaje za Pinokio. Od 177 roditelja, akciji se odazvalo 140, tako da smo uspeli da skupimo novac za svih šest uređaja koliko jenjima potrebno da bi pokrili sve prostorije u kojima deca borave. Izdvajali smo po 500 dinara i uzeli smo aparate koji na tržištu koštaju po 15 – 16 hiljada, a dobili smo ih po ceni od 11.800, odnosno dva koja su imali na stanju po 11.500 dinara. I, koliko sam uspela da se raspitam, u toj kategoriji, to je najbolje što može da se dobije na tržištu za te, sobne prečišćivače.
Tim povodom, master vaspitač, Vesna Lazić, izražava izuzetnu zahvalnost radi održane humanitarne akcije i nabavke vrednog dara za Kreativnu radionicu Pinokio.

Vaspitač, Vesna Lazić neposredno po dopremanju prečišćivača vazduha za KR Pinokio

U ovom vremenu svetske zdravstvene epidemije i kada je zagađenje veliko, ja samo mogu da se zahvalim, prvo majci Ani, koja je na kraju roditeljskog sastanka, koji smo obavili napolju tokom lepog vremena, predložila je svoju inicijativu. Mislila sam da priča o kupovini uređaja samo za mlađu grupu, međutim ona je pokrenula sve roditelje koji su u mogućnosti. Roditelji su se, za vrlo kratko vreme, organizovali i prečišćivači vazduha su upravo dopremljeni. Mogu samo da kažem da sam neizmerno srećna i zahvalna.”

Prema rečima Ane Čolić, majke male Vide iz Kreativne radionice Pinokio, tražili su prečišćivače vazduha čija je funkcija da, osim štetnih čestica, iz vazduha filtriraju i bakterije i viruse.

Foto Dragan Krunić i privatna arhiva