20/05/2024
Najnovije vesti

Rukometaši grabe ka tituli

Autor 08/04/2024

Novom pobedom, ovoga puta protiv ekipe Jagodine, rukometaši Metalca učvrstili su se na prvoj poziciji Prve lige Srbije.

Rezultat 30:23 (14:8) jasno pokazuje da valjevski rukometaši nisu dozvolili nikakvo iznenađenje na domaćem terenu. Gosti su se držali dobro do 15-tog minuta i rezultata 5:5, kada su domaći počeli polako da povećavaju prednost zahvaljujući prvenstveno dobroj igri u odbrani. Na poluvreme su otišlo sa šest golova prednosti, i verovatno bi ta prednost bila i veća, a bila je u jednom momentu i devet golova (22:13), da trener valjevskog tima Dragomir Ćaćić nije pružio priliku i mladim igračima sa klupe da se “kale” na ovoj utakmici.

I mladi igrači nisu dozvolili gostima da se razmahnu već da samo ublaže visoko vođstvo Metalca.

Trener Dragomir Ćaćić rekao nam je nakon ove utakmice:

” Nemamo pravo na grešku. Ovom pobedom smo učvrstili prvo mesto na tabeli, drugoplasirana Mačva je dva boda iza nas, Zlatar ima tri boda manje, ali mi se čini da imamo bolji raspored u nastavku prvenstva. To ne menja naš stav, svaku utakmicu idemo na pobedu, jer samo tako možemo biti prvaci. Očekuje nas utakmica u Kragujevcu sa ekipom SPD Radnički 2, oni su u stvari drugi tim Radničkog. U pitanju je mlada ekipa željna dokazivanja. Nadamo se novim bodovima i potvrdom dobrih igara u nastavku prvenstva.”

Trikić i Nedeljković bili su najefikasniji u redovima Metalca sa po pet golova, dok su po jedan manje postigli Mandić, Milinković i Ćaćić.