29/05/2024
Najnovije vesti

Sputnjik ponovo superioran

Autor 09/04/2024

Na prvoj trci MTB kupa Srbije u ovoj sezoni, biciklisti Valjevskog Sputnjik Met je osvojili su čak 17 medalja od toga deset zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane.

Po lepom vremenu, na teškoj i zahtevnoj stazi u selu Borač pored Kragujevca, valjevski biciklisti su pokazali sav svoj raskošni talenat i umeće voženja planinskih bicikli.

Najpre je u trci početnika pobedio mladi Toma Starčević, dok je Luka Simović bio peti što je bilo dovoljno i za prvi ekipni trijumf. Jovan Starčević je osvojio zlatnu medalju u kategoriji mlađih poletaraca, Petar Damnjanović je bio sedmi, a Vojin Popović osmi čime je osvojena još jedna i to srebrna timska medalja.

Jovana Jelić je u ženskoj konkurenciji osvojila peto mesto, a u trci za stepenik većeg uzrasta, borbena Đurđa Nedeljković je bila druga. Niz uspeha nastavili su Filip Vukmir i Sava Starčević koji su osvojili prvo i drugo mesto u kategoriji starijih poletaraca dečaka mlađih od 13 godina, a osvajanjem šestog i desetog mesta od strane Stefana Simovića i Lazara Jelića je izboreno još jedno ekipno zlato za BK Sputnjik MET.

Zapažen rezultat ostvarila je i mlada Natalija Kulinčević osvajanjem bronzane medalje u trci mlađih kadeta. U istoj, ali muškoj konkurenciji njen klupski drug Lazar Angelovski, iako se tek oporavio od bolesti, takođe je osvojio odlično treće mesto, dok je uporni Aleksa Nedeljković izborio plasman u prvih deset.

Izuzetno veliki uspeh ostvaren je u konkurenciji kadetkinja gde je takmičarka biciklističkog kluba Sputnjik MET – Mila Starčević ubedljivo triumfovala ispred svojih rivalki, a treći stepenik pobedničkog postolja osvojila je njena klupska drugarica Natalija Vasiljević. I u ovoj trci, ovakve maestralne vožnje su doprinele osvajanju još jedne zlatne ekipne medalje. Kadet Dimitrije Jezdić je uspeo da izbori plasman u sredini grupe, a u konkurenciji juniorki usledio je novi trijumf.

Mila Starčević i Natalija Vasiljević na pobedničkom postolju- foto BK Sputnjik Met

Sjajna reprezentativka naše zemlje – Nikolija Kulinčević ubedljivo je “solo” vožnjom pobedila ispred svojih rivalki. A u istom sjaju i u istom svetlu istakli su se i njeni klupski drugovi u juniorskoj konkurenciji braća Igor i Stefan Davidov. Oni su kako i dolikuje reprezentativcima Srbije, izuzetno jako “povukli” od samog početka, brzo stekli prednost i ubedljivo deklasirali svoje sportske protivnike. Mladi Igor je i pored pada nastavio trku u jakom ritmu i u samoj završnici u sprintu pobedio svog brata Stefana koji je bio drugi. Ovakvim dvostrukim trijumfom zasluženo je osvojena nova zlatna medalja u timskoj vožnji za Sputnjik MET.

Sjajan start na početku sezone i ostvareni izuzetni uspesi mladih valjevskih takmičara, pokazali su da vredan i uporan rad uvek donosi i dobar sportski rezultat. Sve ovo nagoveštava dobru formu na početku sezone i za očekivati je nove lepe vesti sa staza i drumova ne samo u domaćoj, već i u međunarodnoj konkurenciji.