20/05/2024
Najnovije vesti

Rukometaši poraženi u Prijepolju

Autor 28/04/2024

Zakomplikovalo se rukometno prvenstvo Prve lige zapad za muškarce. Valjevski Metalac je sinoć izgubio utakmicu u Prijepolju protiv istoimene ekipe rezultatom 32:29 ( 13:12 ) i na četiri kola pre kraja prvenstva prepustio prvu poziciju na tabeli ekipi Mačve iz Bogatića.

Valjevski rukometaši su loše počeli utakmicu, Metalac je poveo 2:1 i 3:2, a potom je domaćin preuzeo inicijativu i vođstvo koje nije ispuštao do kraja utakmice. Tokom cele utakmice prednost Prijepolja kretala se od tri do četiri gola, stizao je Metalac na maksimalnih dva gola prednosti, ali odbrana nije bila na visini zadatka pa ni snage za preokret.

Najefikasniji u redovima Metalca ponovo su bili Milinković sa osam i Nedeljković sa sedam postignutih golova, dok je u redovima Prijepolja najefikasniji bio Denis Hamzić sa devet golova.

Poraz, po malo neočekivan u Prijepolju, ali i pobeda Mačve učinili su da obe ekipe dele prvo mesto. Sa boljom gol razlikom je Mačva, ali večeras svoju utakmicu igra ekipa Zlatara, koja bi pobedom u Paraćinu ponovo bila na deobi prvoga mesta. Metalac u narednom kolu igra u Valjevu protiv Paraćina, dok je derbi prvenstva utakmica između Zlatara i Mačve. Rasplet se očekuje za 15 dana kada valjevski rukometaši igraju derbi u Bogatiću sa ekipom Mačve.