17/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Vesti iz Valjeva
  • Saobraćajna policija – Pojačana kontrole otkrivanja vozača pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci
MUP-Saobracajna-policija prenosi Objektiva.rs iz Valjeva

Saobraćajna policija – Pojačana kontrole otkrivanja vozača pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci

Autor 17/06/2024

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, od 17. do 23. juna 2024. godine, sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. 

U sklopu ove akcije koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), u petak 21. juna, širom Evrope biće realizovan takozvani Alcohol and Drugs Marathon kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Saobraćajna policija je, u prvih pet meseci ove godine. isključila iz saobraćaja više od 820 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 19 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a oko 160 vozača zatečeno je da upravlja vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

S obzirom da predstoji održavanje velikog broja muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima, navedeno je u saopštenju za javnost Policijske uprave Valjevo.