17/04/2024
Najnovije vesti

Saopštenje Biciklističkog kluba Sputnjik

Autor 14/01/2024

Braća Davidov dvostruki juniorski prvaci Srbije u Ciklo krosu, Mila Starčević najbolja kadetkinja, a Filip Vukmir prvo poletarac.

Već na početku godine sve pršti od uspeha. Biciklisti Sputnjika odmah na početku godine žele da pokažu zašto su poslednje tri godine najbolji u Valjevu i celoj Srbiji, pa su na državnom prvenstvu u ciklo krosu osvojili sedam medalja od čega čak četiri zlatne.

Sjajni Igor Davidov je u prvom nastupu u juniorskoj konkurenciji zajedno sa svojim bratom Stefanom koji je takođe odličan biciklista, dva stepenika na pobedničkom postolju.

Kadetkinja Mila Starčević je pokazala zašto je najperspektivnija Srpska biciklistkinja a i ona je, takođe u svojoj prvoj trci u ovoj konkurenciji, prosto “pregazila” ostale i sa 6,5 minuta prednosti stigla ispred drugoplasirane, pa je titula državne prvakinje apsolutno zasluženo osvojena.

Stariji poletarac Filip Vukmir je takođe nakon blistave završnice stigao do titule novog državnog prvaka u ciklo krosu, a njegov klupski drug Sava Starčević je bronzani.

I mlađi poletarac Jovan Starčević se okitio titulom prvaka Srbije, dok je Petar Damnjanović, iako među najmlađima, trku završio na odličnom petom mestu.

U kategoriji početnika Toma Starčević je stavio šlag na tortu za klub i porodicu Starčević i u svojoj trci se takođe domogao medalje – ovog puta bronzane.

Na debiju u kadetskoj konkurenciju, izuzetno uporni Dimitrije Jezdić se borio i sa rivalima i teškom stazom i na kraju je trku završio kao sedmi u državi što je uspeh vredan pažnje.

Ovakav rezultat je jedan od najboljih u zemlji, mladi takmičari Sputnjika pored medalja su i u svojim školama i u privatnom životu primer dobre i uspešne dece i svi oni, po rečima Hadži Zorana Jelića zaslužuju bolji tretmana od onog koji im je sportska komisija Valjeva “dodelila i darovala” poslednje tri godine u raspodeli budžetskih sredstava. Jer biti među najboljim valjevskim kolektivima u 2023 godini, a predložiti manje sredstava za ovu nego prethodne godina, to po rečima Hadži Zorana Jelića samo može neiskren i nehuman čovek koji katastrofalno glumi uspešnog sportskog radnika, a kojeg svi prepoznaju u oličenju predsednika sportske komisije Miodraga Lazića koji zna da za svoj streljački klub na teret građana Valjeva godinama uzima milione, a za ovako uspešne bicikliste BK SPUTNjIK – predlaže i nalaže samo mrvice!

BK SPUTNjIK će se kao klub i po ovom pitanju, kao i po pitanju “pokušaja preslišavanja” i “pokušaja uskraćivanja informacija od javnog značaja” od gore navedenog g. Lazića – uskoro detaljnije obratiti javnosti u narednim danima jer dosta je više ovakve vrste finansijskog nasilja nad najboljima!