15/07/2024
Najnovije vesti

Talentovani učenici nagrađeni zimovanjem

Autor 15/01/2024

Juče je put Divčibara otputovalo 50 talentovanih učenika valjevskih osnovnih škola uzrasta od šestog do osmog razreda.

Sedmodnevni boravak omogućen je u okviru Lokalnog plana akcije za decu Grada Valjeva za postignute rezultate na Okružnim i Republičkim takmičenjima.

Radoica Rstić

” Po drugi put grad Valjevo preko Lokalnog plana akcije za decu organizuje besplatno zimovanje za najbolje učenike od šestog do osmog razreda svih sedam valjevskih osnovnih škola. To su učenici koji su osvojili nagrade na republičkim i okružnim takmičenjima iz raznih oblasti. Prema kriterijumima koje smo poslali školama, direktori su izabrali najbolje učenike koji ostvaruju pravo na osnovu tih kriterijuma i evo danas smo tu da ih ispratimo na našu najlepšu planinu Divčibare. Što se tiče same organizacije, ove godine je hotel na Divčibarama obezbeđen neposredno u blizini male staze, to je hotel „Pepa“ i grad Valjevo se potrudio da svim učenicima obezbedi besplatnu ski školu, tako da njih na Divčibarama očekuju instruktori sa kompletnom opremom. Mi samo možemo da im poželimo lepo druženje i dosta snega, a prema informacijama koje imamo iz RHMZ-a, sutra uveče se očekuju snežne padavine na Divčibarama, što je dobra vest za mališane i verujem da će oni imati priliku da za sedam dana koliko će boraviti na planini savladaju osnovnu obuku skijanja, i siguran sam da će Grad Valjevo i narednih godina posebnu pažnju posvetiti najboljim učenicima našeg grada, jer oni su naša budućnost, ali ovo je i dodatna motivacija za njih da u narednim godinama ostvare još bolje rezultate i da se bore za što bolje uspehe“, naglasio je Radoica Rstić, predsednik Komisije za implementaciju Lokalnog plana akcije za decu.

Milica Rašić

Milica Rašić je majka deteta koje je nagrađeno sedmodnevnim boravkom na Divčibarama. Ona kaže: ” Moje dete je učenica osmog razreda, i ja nisam ni znala za ovu akciju dok me ona nije obavestila o tome. Lepo od Grada ali i poruka za druge đake- da uče i da budu vredni, da idu malo više na takmičenja jer to nije ništa strašno, da se trude jer se to ipak nagradi. Kao i sve. Dunja godinama ide na takmičenja iz matematike, prošle godine je bila na takmičenju iz srpskog jezika, geografije, istorije i hemije. Ona to baš voli i trudi se.”

Blanka Mrdak

Blanka Mrdak je iz I osnovne škole: “Drago mi je što idem na Divčibare, imam još jednu drugaricu , upoznaću nove, a znam i da skijam i biće super. Sedmi sam razred, a najbolje mi idu društveni predmeti- srpski, biologija i geografija.”

Učenici će biti smešteni u hotelu Pepa, a u sklopu boravka biće organizovana i škola skijanja, jer će staza biti zatvorena od 16 sati čime će instruktorima skijanja biti omogućen rad sa svim učenicima.