13/06/2024
Najnovije vesti
Stranka slobode i pravde Gradski odbor Valjevo

SAOPŠTENJE GrO SSP

Autor 30/09/2021

Saopštenje za javnost Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Valjevo prenosimo u celini.

“Poštovani sugrađani,

Ponavlja se scenario od proteklog proleća u vezi sa prvim ”stranim investitorom” – po ubrzanoj proceduri donose se odluke kojima se proširuje industrijska zona, kupuje se zemljište novcem građana po netržišnim cenama, vrti se priča o bezimenoj nemačkoj kompaniji koja je poslovala još u ”doba Karla Velikog”, a koja ima neutaživu želju da otvori proizvodni pogon u Valjevu. Sledeće što nas, po tom uhodanom scenariju, verovatno očekuje je kreditno zaduživanje grada za kupovinu zemljišta, novi rebalans budžeta i na kraju prenos bez naknade zemljišta na Republiku Srbiju, koja će potom tim zemljištem častiti ”stranog investitora”, sa sedištem u nekom beogradskom stanu.

Jedino što bi se za sada moglo naslutiti je da će Grad Valjevo ostati bez imovine koja vredi, ni manje ni više, nego 1.227.082,50 evra uzimajući u obzir da se radi o zemljištu ukupne površine od 10.90.74 ha i pretpostavljenoj ceni od 1.125,00 evra po aru, koliko je plaćano vlasnicima za zemljište poklonjeno srpskoj ”BIZERBI”. Ostali aspekti ovog ”poslovnog aranžamana” već ”tradicionalno” nisu poznati ni odbornicima u gradskoj skupštini koji su glasali za ovu odluku, a još manje građanima Valjeva.

Podsetićemo građane da je Ugovor o prenosu zemljišta u javnoj svojini iz maja meseca 2021. godine, koje zemljište je zatim poklonjeno srpskoj ”BIZERBI” iz Beograda, osporen u sudskom postupku pred Višim sudom u Valjevu tužbom podnetom od strane gradskog pravobranioca protiv Grada Valjeva i Republike Srbije. Ne sumnjamo da će i ova ”investicija” vladajuće interesne grupacije imati sličan epilog jer se od nje ništa drugo i ne može očekivati!

Ljudi iz GrO SSP Valjevo pomno će pratiti poteze lokalne vlasti u vezi ove ”investicije” a pogotovo delovanje ”našeg dobrog dečka iz komšiluka”, postavljenog na funkciju sa najvećom odgovornošću u gradu – gradonačelnika Valjeva, kome je jedina uloga da ponavlja napamet naučene ”ode radosti” njihovom sumanutom vođi bez koga naše grad verovatno ne bi ni postojao! Doduše, nađe se tu i poneki namešteni tender za firme kumova i prijatelja kao što je slučaj sa onima u vezi aktuelnih radova u Ulici Vuka Karadžića ili na Gerontološkom centru, u vrednosti od ”tričavih” nekoliko stotina miliona dinara, direktno iz džepa građana Valjeva… Ima se, može se!

U Valjevu, dana 01.10.2021.godine” – navedeno je u saopštenju za javnost potpisanom od strane GrO SSP Valjevo.