18/07/2024
Najnovije vesti
GO SNS Valjevo

SAOPŠTENJE UNIJE ŽENA GrO SNS

Autor 17/03/2023

U još jednom današnjem obraćanju partije na vlasti, oglasila se Unija žena GrO SNS saopštenjem, pod naslovom „SPS vređa žene Valjeva“ koje prenosimo u celosti.

„Unija žena SNS GrO Valjevo najoštrije osuđuje sramne uvrede i napade Đorđa Pavlovića, šefa odborničke grupe Socijalističke partije Srbije na žene iz Srpske napredne stranke.

Poslednja dešavanja na Skupštini grada Valjeva potvrđuju kontinuitet u napadima na žene Srpske napredne stranke od strane šefa odborničke grupe Socijalističke partije Srbije. Pavlović je najpre omalovažavao predsednicu Skupštine grada prof. dr Snežanu Rakić koja mu je ukazivala na kršenje Poslovnika o radu Skupštine jer nije govorio o temi, već je najgnusnijim rečima vređao dr Zoricu

Jocić predsednicu Komisije za dodelu nagrade grada Valjeva. Činjenica je da šefa odborničke grupe SPS-a nisu interesovali predlozi za ovogodišnju dodelu nagrade grada Valjeva i da se ni o jednom kandidatu za nagradu grada nije izjasnio pozitivno. Doduše to ne začuđuje previše jer je poznato da predstavnici Socijalističke partije Srbije u Valjevu ne uvažavaju rad i dostignuća Srpske napredne stranke, niti poštuju građane Valjeva, pa zašto bi onda uvažavali dobitnike nagrade grada bez obzira što se radi o najkvalitetnijim ljudima koji su dali nemerljiv doprinos promociji Valjeva u našoj zemlji i šire. Umesto pohvala na račun predloženih kandidata za dodelu nagrade grada Valjeva, razjareni predstavnik Socijalističke partije Srbije zloupotrebio je govornicu da vređa žene Srpske napredne stranke koje obavljaju poslove na veoma odgovornim mestima.

U isto vreme predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Valjevu Đorđe Milanović u svoje lično ime i ime Gradskog odbora SPS Valjevo je pohvalio Komisiju za dodelu nagrade grada Valjeva rečima da je zaista napravila pravi izbor. Unija žena GrO SNS Valjevo pita predstavnike SPS-a zašto im se razlikuju izjave i zašto šalju građanima Valjeva kontradiktorne poruke? Da li je u pitanju strategija SPS-a u Valjevu kojom se istovremeno i ruši i podržava Srpska napredna stranka? Da li SPS pokušava da dok rušeći SNS u Valjevu se dodvorava SNS-u? Ili možda šef odborničke grupe SPS-a Đorđe Pavlović solira i ne poštuje stavove GO SPS Valjevo? Šta god da je u pitanju sigurni smo da građani prepoznaju politička poturanja SPS-a u vidu soliste Đorđa Pavlovića. Takođe, građani prepoznaju rezultate Srpske napredne stranke, grada Valjeva i gradonačelnika jer dela najbolje govore.

Unija žena Gradskog odbora Srpske napredne stranke Valjevo poručuje SPS-u u Valjevu da građani Valjeva i SNS neće tolerisati napade i uvrede koje njihovi članovi iznose na račun žena iz Srpske napredne stranke. Podsećamo ih da je SPS učesnik u republičkoj vlasti, a da je u Valjevu SPS sve dalje od bilo kakve saradnje sa Srpskom naprednom strankom. Žene pripadnice SNS Valjevo obavljaju veoma odgovorne poslove, rukovode javnim preduzećima, ustanovama i institucijama, rukovode Skupštinom, odbornice su, aktivno su društveno angažovane. Svaki napad na žene iz SNS-a je napad na prava svih građanki Valjeva. Posebno je to što napadi dolaze od onih koji niti profesionalno, niti politički ne mogu dobaciti do uspeha ni jedne od žena iz SNS-a. Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo uvek će podržavati sve žene grada Valjeva, ali i žene pripadnice naše stranke koje su jake, odgovorne i stabilne i čije napredovanje u politici očigledno boli one koji još uvek žive u prošlosti i koji nisu navikli na ravnopravan položaj žena,“ navedeno je u saopštenju koje potpisuje Unija žena Gradskog odbora Srpske napredne stranke Valjevo.