17/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • SAVEZ 90/ZELENIH SRBIJE IZLAZI NA IZBORE

SAVEZ 90/ZELENIH SRBIJE IZLAZI NA IZBORE

Autor 31/10/2021

Saopštenje za javnostr Savez90/Zelenih Srbije prenosimo potpuno.

“Stranka Savez 90/Zelenih Srbije donela je odluku na Predsedništvu stranke da izlazi u prirodnoj zelenoj koaliciji ili samostalno na parlamentrane, predsedničke i beogradske izbore koji su zakazani za 3.april 2022. godine.

Naime, ovu odluku Saveza 90/Zelenih Srbije su podržale Zelena stranka, Zeleni Srbije, Zeleni presek, Ekološki ustanak Srbije i još mnogo drugih ekoloških organizacija i javnih ličnosti, a zajednički cilj je smena vlasti.

“Savez 90/Zelenih Srbije spreman je za aprilske izbore. Imaćemo svoje kandidate za predsednika i premijera Srbije, kao i za gradonačelnika Beograda. Imamo rezultate iz Negotina i Mionice koje možemo da stavimo na sto i imamo program. Mi radimo. Ne obećavamo nedostižno. Iza nas ne stoje afere. Bavimo se rešavanjem konkretnih problema građana. Zelene ideje i zaštita životne sredine, održiva politika, socijalna pravda, prosperitet i ravnomeran razvoj svih gradskih opština, zaštita klime, obrazovanje, digitalizacija, zdravlje, legalizacija kanabisa, zaštita penzija, ukidanje izvršitelja, porez za bogataše, povezivanje radnog staža, za majke sa četvoro dece penzija i stan, čista vožnja, zaštita potrošača, prioritet su nam u predstojećoj kampanji. Svom snagom za Evropu i srcem za pravdu. To je politika koju će kandidati Saveza 90/Zelenih Srbije stranke zastupati”, navedeno je u pisanoj izjavi stranke Savez 90/Zelenih Srbije.

Savez 90/Zelenih Srbije poziva građane Srbije da podrže naše ideje, jer moramo obnoviti našu državu u kojoj će biti poštovana ljudska i socijalna prava, kao i prava svih drugih naroda koji zajedno sa nama žive” – navedeno je u saopštenju za javnost Ssvez 90/Zelenih Srbije.