23/06/2024
Najnovije vesti

Sjaj u holu Centra za kulturu

Autor 19/04/2023

Centar za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević” ponovo je osvetlao obraz gradu na Kolubari. Sinoćnim koncertom završena je “mini koncertna sezona” u kojoj je za manje od dva meseca održano četiri odlična koncerta, od strane valjevske publike i više nego dobro prihvaćena.

Vaksrs ROCK-a je bio radni naziv sinoćne svirke na kojoj su ponovo nastupili Dule Perić, grupa Mreža, Branko Antonić, Jana Sekulić, Aleksa Lazič , prof. Nebojša Timotić i Željko Plavšić. Hol centra za kulturu sinoć je bio prepun. Iznenađujuće, s obzirom na današnji radni dan. Razne generacije, atmosfera do usijanja. Muzika vrhunska, ozvuka takođe. Energija koja je odavno negde skrivena u Valjevu sinoć je bukvalno eksplodirala.

Kompletan repertoar brižljivo je odabrao Dule Perić, filigrantski se potrudivši da zadovolji probirljivu valjevsku publiku. I nije pogrešio. Ni jednog trenutka. Horsko pevanje nije izostalo, kako bi mlađe polulacije rekle “žurka je bila neverovatna”. A trajala je ravno dva sata i 45 minuta.

Miloš Smiljanić, direktor Centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević” rekao nam je: ” Ovim koncertom završili smo zimski mini koncertni deo. Reakcije publike daju nam snagu i energiju da produžimo ovim tempom. Iako smo planirali jesenje koncerte, ipak ćemo u toku leta organizovati pet letnjih koncerata na pet različitih lokacija. Smatram da to Valjevo zaslužuje, jer nas poseta publike na prethodnim, a posebno na sinoćnom koncertu, na to obavezuje.”