04/03/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Zdravstvo
  • SPASENI PLANINARKA I DEČAK – DANAS UČESTALI POZIVI ZA HITNU
Gorska-sluzba-spasavanja-spasavanje-povredene-planinarke-iz-klisure-reke-Gradac-16-07-2022-Aleksandra-foto-GSS-2.jpg July 16, 2022 Objektiva.rs Valjevo

SPASENI PLANINARKA I DEČAK – DANAS UČESTALI POZIVI ZA HITNU

Autor 16/07/2022

Članovi Gorske službe spasavanja ovog posle podneva evakuisali su povređenu planinarku iz klisure reke Gradac.

Tim povodom, u saopštenju za javnost je navedeno: “Za nesto manje od dva sata od prijema poziva, spasioci Gorske službe spasavanja uspesno su evakuisali povređenu planinarku koja se povredila u klisuri reke Gradac. Akcija spasavanja je završena u saradnji sa službom Hitne medicinske pomoći iz Valjeva. Povređena je predata bolnici u Valjevu.”

Danas, oko 13 sati i 40 minuta, na Divčibarama pripadnici Vatrogasno – spasilačke jedinice iz Valjeva, spasili su trinaestogodišnjeg dečaka koji se okliznuo i pao sa litice kod vodopada Skakalo na Divčibarama. Dečak je zadobio povrede u potkoleničnom predelu nogu i Služba hitne medicinske pomoći ga je prevezla u Opštu bolnicu u Valjevu, gde je zbrinut. Dečak O.M. iz Kragujevca se slučajno okliznuo tokom šetnje sa ocem. Teren oko vodopada je klizav i nije pristupačan.

Inače, Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Valjevo, od jutros do ranih popodnevnih sati, je obavila 12 intervencija, pretežno na seoskom području. Pored navedenih slučajeva, danas su učestali pozivi za medicinsku pomoć i zbog kolabiranja, kao i od osoba sa srčanim tegobama.

FOTO: Gorska služba spasavanja Srbija