12/04/2024
Najnovije vesti

SPORTSKI POTENCIJAL VALJEVA

Autor 07/11/2021

Boravak predsednika Olimpijskog saveza Srbije Božidara Maljkovića u Valjevu, povodom održavanja Memorijalne atletske trke „General Đukić“, bila je prilika da čelnici Grada predstave sportske potencijale Valjeva.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je glavni akcenat stavio na projekat nove sportske hale, koja može postati važan infrastrukturni sportski objekat na nivou Srbije i koja će sa svojim kapacitetima i standardima odgovarati za održavanje svih najvećih sportskih takmičenja. Ova hala je odlično pozicionirana pored Železničke stanice u Valjevu, a blizina Beograda i aerodroma Surčin, koji će nakon završetka brze saobraćajnice biti udaljen nešto više od pola sata, omogućiće brzi dolazak kako sportista, tako i posetilaca, što će Valjevo svrstati u grupu gradova u Srbiji u kojima će se organizovati velika sportska takmičenja.

Predsednik Olimpijskog saveza Srbije je upoznat sa naporima Valjeva da dobije adekvatnu halu i podržava tu ideju, zbog sportske tradicije koju ima grad na Kolubari, naročito u košarci, ali i zbog novih talentovanih generacija mladih koji stasavaju u ovom gradu.

Gosti Valjeva su danas imali priliku da vide kako trenutno izgleda valjevska sportska sala Društva za fizičku kulturu i vaspitanje „Partizan“, na kojoj je u toku spoljašnja rekonstrukcija, kao i zamena krova i poboljšanje energetske fikasnosti ovog objekta, koji će postati okosnica valjevskog sporta, gde će najmlađe generacije Valjevaca zaočinjati svoje prve sportske korake. Jedna od tačaka naredne sednice Gradskog veća biće promena naziva sale u Dom sporta „General Svetomir Đukić“. Takođe, rekonstrukcija unutrašnjeg dela „Partizana“ biće urađena naredne godine, predočeno je gostima tokom današnje posete.

I predsednik Olimpijskog komiteta Srbije je istakao veliku važnost da se unapređenjem sportske infrastrukture što više dece i mladih bave sportom. Kako je rekao, sadašnji podaci su poražavajući, jer se deca i mladi jako malo bave sportom, a to se odražava na fizičko stanje naše dece, koje je sve lošije.

Grad Valjevo