13/07/2024
Najnovije vesti
SPS 30 Valjevo

SPS: “POTPUNI DEBAKL”

Autor 28/06/2022

Socijalistička partija Srbije – Valjevo u saopštenju za javnost navodi: “Svaka čast na socijalnoj osetljivosti, Gradonačelniče!

Potpuni debakl politike Lazara Gojkovića i njegovog “ekspertskog tima” u Valjevu!

U trenutku sve veće inflacije, kada nas očekuje povećanje cena struje, gasa, kad cene hrane svakog dana rastu, Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković se setio sa svojim “eksprtskim timom” (od ranije poznata Gradonačelnikova prva petorka u sastavu: Snežana Rakić (predsednica Skupštine), Viktor Mićić (zamenik predsednika Skupštine), Radoica Rstić (šef Odborničke grupe SNS u Skupštini grada), Vladica Blagojević (član Gradskog veća za urbanizam i Divčibare) i Branko Vuković (rukovodilac Odeljenja za infrastrukturu), da poveća cene komunalnih usluga u proseku 20%, a usluge JKP ‘’Vodovod-Valjevo’’ za čak 75%, i to sve kako bi zamaglili nesposobnost, bahatost i očiglednu nestručnost direktora javnih komunalnih preduzeća – ‘’Vodovod-Valjevo’’ Ivana Filipovića, ‘’Vidrak’’ Ksenije Badem i ‘’Toplana-Valjevo’’ Janka Gagića, koji su ova preduzeća uveli u milionske probleme.

Da je sve previše uzelo maha, videli su i građani Valjeva u direktnom prenosu sednice Skupštine grada održane u petak 24. juna 2022. godine, kad je SNS zajedno sa svojim satelitima, i prisutnom preostalom opzicijom bio sve vreme na ivici kvoruma, pa je čak šef Odborničke grupe SNS Radoica Rstić izlazio više puta da “skuplja” odbornike iz hola Gradske uprave…

I dalje im kao “podrška” sedi odbornik Vitorović koji je onako srčano branio “nagradjenog” protiv koga je podignuta optužnica za teško krivično delo trgovine ljudima i koji je time pljunuo u lice svim ženama.

Na prethodnoj sednici isti odbornik Vitorović je zbog svog potpuno nedoličnog ponašanja isključen, i tada nije bio dobar vladajućoj SNS, ali sada kada treba izvući još koji dinar od gradjana Valjeva ponovo je prihvatljiv partner koji će dopuniti nesigurni i varljivi kvorum. 

Odbornička grupa SPS-JS u Skupštini grada Valjeva se pita da li je ovo vlast koja stoji iza svojih odluka ili je skup amatera koji odlučuju o žvotima gradjana Valjeva?

Donošenje ovako osetljivih odluka koje će gradjane itekako udariti po džepu zahteva detaljnu analizu načina rada ovih javnih preduzeća, a to je:

 1. Da se pretresu svi platni spiskovi i za početak obelodane svi paraziti (imenom i prezimenom).
  Otpustiti neradnike, posebno one sa kupljenim (ili još gore falsifikovanim) diplomama kojekakvih “fakulteta”, ili čak nikakvim, koje su ubrizgali članskim kartama stranke, koji ne doprinose poboljšanju kvaliteta usluga već su samo trošak.
 2. Zakonski naplatiti svim učesnicima i saučesnicima u finansijskom iscrpljivanju javnih preduzeća (pre svega nabrojanih, ali ne samo njih).
 3. Pretresti sve neplaćene račune pojedinaca (kako fizičkih tako i pravnih lica) kojima se opraštaju milionski dugovi.
 4. Reorganizujte se i preusmerite višak radnika tamo gde doprinose.
 5. Smenite nestručne direktore koji su upravo doveli do javašluka i neefikasnog poslovanja u javnim preduzećima sa milonskim dugovima.
  I na samom kraju:
 6. Tek tada možete podizati cenu komunalnih usluga. Gradjanima je previše Vaših praznih priča i opravdanja koja više niko ne može da “proguta”.
  Svaka čast na socijalnoj osetljivosti, Gradonačelniče!”