28/02/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • SREBRNA MEDALJA ZA MLADE VATERPOLISTE SA SVETSKOG PRVENSTVA
19-na-20-08-2022-Svetsko-prvenstvo-za-juniore-vaterpolo-Beograd-Kovacevic-Stanic-FOTO-Vaterpolo-savez-Srbije-Objektiva.rs-Valjevo.jpg

SREBRNA MEDALJA ZA MLADE VATERPOLISTE SA SVETSKOG PRVENSTVA

Autor 20/08/2022

Valjevo i Vaterpolo klub Valis mogu biti ponosni na Aleksandra Kovačevića i Petra Stanića, sada igrač VK Šabac gde je prešao iz valjevskog VK Valis, koji, posle evropskog zlata, donose svetsko srebro u naš grad!

Aleksandar Kovačević i Petar Stanić mladi VK Valis Šabac vaterpolo FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs Valjevo
Aleksandar Kovačević i Petar Stanić FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs iz Valjeva

Ove godine osvojili su i zlatnu medalju na Mediteranskim igrama.
Treba spomenuti i sjajnog Kragujevčanina Bogdana Gavrilovića, koji je prošlu sezonu odigrao za prvi tim Valisa, a sa našom juniorskom ekipom osvojio titulu prvaka države.

U uzbudljivom finalu Svetskog juniorskog prvenstva za vaterpoliste u Beogradu sinoć je mlada reprezentacija Srbije, 2004. godište i mlađi, i pored sjajne igre poražena od odlične selekcije Mađarske sa 16:15, nakon izvođenja peteraca.

Regularni deo utakmice je završen rezultatom 11:11, po četvrtinama 2:4, 2:1, 2:3 i 5:3. Mađari su realizovali sve peterce, dok je Stanićev šut golman odbranio.

Mađarska je vodila veći deo susreta, naša ekipa je teško uspevala da se odbrani od šuteva spolja, a pritom je pravila više grešaka u napadu. Naši momci su jurili rezultat i uspeli da izbore peterce, uz veliku podršku navijača na tribinama bazena “25. maj – Milan Gale Muškatirović”, mada su pri kraju susreta imali priliku da povedu i pobede.

Najefikasniji u našem timu bio je Aleksandar Kovačević sa četiri pogotka – dva iz četveraca, Kojić je postigao 3, Gavrilović, Dimitrijević i Urošević po 2, a Božović i Brešćanski po 1.

Za veoma uspešnu srpsku generaciju igrali su još Stanić, Pajković, Maraš, Gajić, Virijević i Bodiroga, a predvodio ih je šef stručnog štaba, Uroš Stevanović.

Za najboljeg igrača prvenstva proglašen je reprezentativac Srbije Nikola Kojić, naš najbolji strelac sa 20 golova. Kovačević je postigao 15, Gavrilović 13, a Stanić 9 golova.

Utakmici su prisustvovali predsednik FINA Husein Al Musalam, minstar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik VSS Viktor Jelenić, selektor seniorske reprezentacije Dejan Savić i legendarni srpski vaterpolisti koji večeras, od 21 sat, igraju oproštajnu utakmicu od reprezentacije “Šestorica veličanstvenih” na Međunarodnom vaterpolo turniru “Srbija 2022”.

.