12/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • SUSRETI AMATERA ABRAŠEVIĆ ZA NEZABORAV
KUD Kosta Abrašević Valjevo decembar 2022 foto Dragan Krunić Objektiva.rs

SUSRETI AMATERA ABRAŠEVIĆ ZA NEZABORAV

Autor 11/12/2022

Mala je bila sala Centra za kulturu da primi sve ljubitelje folklora u Valjevu. Razlog je obnovljeni Susreti amatera Abrašević, koji nakon prekida zbog Corona virusa, sa uspehom nastavlja da organizuje KUD ” Kosta Abrašević” iz Valjeva.

Na ovogodišnjoj smotri pored valjevkih folkloraša nastupili su članovi “Abraševića” iz Šapca, Pančeva, Aranđelovca, Vrnjačke Banje, Kraljeva, Niša i Smederevske palanke.

Učesnici susreta amatera “Abrašević”

Preko 200 članova ovih kulturno umetničkih društava demonstriralo je svoje umeće u koncertu koji je trajao blizu tri sata, pozdravljeni burnim aplauzima valjevske publike.

KUD “Abrašević ” iz Pančeva

“Susrete amatera Abrašević, koje smo počeli 2019 godine a prekinuti zbog Corona visusa nastavili smo u velikom stilu. Videli ste pored nas još sedam društava koji nose ime Abrašević, i jako smo ponosni zbog toga. Mislim da je publika uživala, jer su sva društva pokazala u šarenolikom programu svu lepotu srpskog folklora. Što se tiče našeg društva iskoristiću priliku da najavim dugo očekivani koncert Zaveštanje 2, koji će se održati u februaru sledeće godine, i kada ćemo Valjevu predstaviti nove koreografije. Večeras smo na sceni videli svu lepotu i energiju koju nosi folklor u sebi”, rekla nam je Katarina Bogutović, predsednik KUD “Kosta Abrašević” iz Valjeva.