30/05/2024
Najnovije vesti

POBEDA METALCA U NOVOM PAZARU

Autor 12/12/2022

Nastavili su košarkaši Metalca pobednički hod u 12 kolu Košarkaške lige Srbije.

Na uvek neugodnom terenu u Novom pazaru, iako su domaćini na dnu tabele, valjevski košarkaši su slavili rezultatom 62:72 (16:18, 17:15, 11:26, 18:13).

U prve dve četvrtine viđena je ravnopravna borba, a valjevska ekipa delovala je gotovo pospano i bezvoljno. Na odmor se otišlo nerešenim rezultatom 33:33. U nastavku utakmice probuđeni Metalac za tili čas napravio je prednost od 15 poena razlike, koju domaćin nije uspeo da smanji, niti da doše u priliku za eventualni preokret. Zanimljiv je podatak da najbolji igrač Metalca u dosadašnjem toku prvenstva Dafi u prvom poluvremenu nije postigao ni jedan pogodak, a lista strelaca poprilično je ujednačena, što je dobar pokazatelj kolektivne igre valjevske ekipe.

Najefikasniji u redovima Metalca bio je Mening sa 15, koš manje-14 postigao je Durmo, Luković i Bajić su postigli po 11, Dafi 10 poena. I na ovoj utakmici igrali su do nedavno povrešeni Ilić (postigao četiri poena) i Šešlija (dva ponena), a raduje povratak Islamovića ( četiri poena). Zanimljiv podatak sa utakmice iz Novog pazara je da su u skoku potpuno parirali Metalcu, dok su domaći igrači imali katastrofalan procenat šuta za tri poena(37-3).

Metalac nakon drugog poraza Dinamika od ekipe Vojvodine, i dalje deli prvo mesto sa ekipom Zlatibor Gold Gondole. Upravo je u sledećem kolu veliki derbi između Metalca i Zlatibora. Utakmica se igra u hali sportova sa početkom u 18 sati.