04/03/2024
Najnovije vesti

ZAKLETVA SEPTEMBARSKE KLASE

Autor 17/09/2021

U kasarni Vojske Srbije “Vojvoda Živojin Mišić” u Valjevu danas je održano svečano polaganje zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka u generaciji za septembar 2021. godine, kao i kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA i srednje vojne škole.

Svečanosti u kasarni “Vojvoda Živojin Mišić” u Valjevu prisustvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović koji je, čestitajući položenu zakletvu, naglasio da je Vojska Srbije bogatija za više od 700 mladih ljudi spremnih da brane otadžbinu, sugrađane i najviše društvene vrednosti.
Republika Srbija danas je suočena sa složenim odnosima u sferi nacionalne, regionalne i globalne bezbednosti, koji zahtevaju visok nivo sposobnosti sistema odbrane i snaga bezbednosti za odgovor na sve izazove, rizike i pretnje po nacionalnu bezbednost. U svetlu tih izazova, mi, pripadnici Vojske Srbije, opremamo se, obučavamo i neprestano unapređujemo našu osposobljenost, kako bismo odvratili potencijalne agresore i građanima Republike Srbije omogućili da bezbedno i u miru grade svoju budućnost.”

Takođe, u svom obraćanju, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, napominje da je snažna vojska izuzetno značajna za stabilnost države i napredak celokupnog društva i da Vojska Srbije jača svoje sposobnosti kako bi ostala snaga i faktor na koji se mora računati.

Sve prisutne pozdravio je i komandant garnizona, pukovnik, Saša Stojiljković. U kasarni “Vojvoda Živojin Mišić” u Valjevu smešten je Drugi centar za obuku Vojske Srbije.

Inače, svečanosti polaganja vojničke zakletve klase “septembar 2021.” prisustvovali su čelnici lokalne uprave i obrazovnih ustanova grada Valjeva, kao i episkop valjevski, Isihije. Takođe, svečano polaganje zakletve vojnika i kadeta, pratili su i njihovi najbliži srodnici i prijatelji, pristigli u Valjevo iz svih krajeva Srbije.

Foto SJK