23/06/2024
Najnovije vesti

Treća pobeda košarkaša Metalca

Autor 13/11/2023

Nakon dva uzastopna poraza, košarkaši Metalca u sedmom kolu Košarkaške lige Srbije došli su do svoje treće pobede.

Na domaćem terenu savladan je tradicionalno neugodan protivnik, ekipa Dinamika rezultatom 82-74 (18-21, 19-22, 22-18, 23-13). U valjevskoj hali sportova viđena je dramatična utakmica, na koje je valjevska publika već oguglala, bilo da Metalac vodi, ili da gubu u prve tri četvrtine.

A protiv Dinamika je bilo upravo tako. Gosti su se predstavili kao žilava ekipa, koja zna šta hoće. Čvrstom i agresivnom odbranom ispod koša gde Lešić nije uspevao da se izbori u polju napada u većem delu prvog poluvremena, igrači Dinamika stvorili su prednost koja je iz minuta u minut povećavana.

Razmrdani novim šefom stručnog štaba igrači Metalca “jurili” su rezultat koji je u jednom momentu išao i do +9 za gostujuće igrače, ali utakmicu je prelomila četvrta četvrtina kada je Metalac stigao najpre do izjednačenja 61:61. Dobrom zonskom odbranom koja je pomalo zbunila goste, Metalac je nošen vernom publikom polako podizao razliku, došavši do treće pobede u prvenstvu.

Lašić je ponovo bio najefikasniji igrač susreta sa 22 poena, Grubor je postigao 19, Daj 14, dok su u gostujućem timu najefikasniji igrači bili Tadić sa 15 i Ristić sa 13 poena.

U narednom kolu Metalac se sastaje sa ekipom Zlatibora.