24/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • TROJE BICIKLISTA SPUTNJIKA U REPREZENTACIJI

TROJE BICIKLISTA SPUTNJIKA U REPREZENTACIJI

Autor 07/04/2023

U 138 godina dugoj istoriji Valjevskoj biciklizma, drugi put se dešava da troje sportista iz grada na Kolubari nastupa za reprezentaciju Srbije. Baš kao i prošle godine na MTB Balkanijadi u Grčkoj, i ovoga puta ponovo članovi Biciklističkog kluba SPUTNjIK su određeni da nose najdraži dres na trkama u Sloveniji i Bugarskoj.
Kadetski prvaci naše zemlje – Igor Davidov i Nikolija Kulinčević će u subotu kao reprezentativci Srbije u drumskom biciklizmu nastupiti na trci u Ptuju u Slovenije gde se očekuje konkurencija oko 140 učesnika i teška i zahtevna staza.

Često je i loše vreme pratilo takmičara, ali dobar rad organizatora garantuje kvalitetne uslove za održavanje ovako jakog takmičenja.
U nedelju će se kadetskom dvojcu SPUTNjIKA, za odlazak na bicikističku pistu u Plovdiv, kao član reprezentacije pridružiti i mlađa kadetska šampionka Srbije Mila Starčević, čime će se ponosno staviti kruna na dosadašnji uspešan rad u najboljem biciklističkom klubu u Valjevu, a i jednom od najboljih u celoj zemlji.

Pošto je ovo debitantski nastup za dvoje mladih Valjevaca u dresu sa državnim grbom, iako je početak sezone i forma još uvek nije na najvišem nivou, za očekivati je da će se borbenom i mudrom vožnjom plasirati u prvu grupu gde im je po kvalitetu i mesto.
Svih ostalih 20-ak mladih takmičara ovog kluba od juniorske do početnike konkurencije, nastupiće na drugom MTB kupu Srbije koji se u nedelju održava na stazi u selu Lipovica pored Šida.