13/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • TURISTIČKA ORGANIZACIJA VALJEVO NA 43. SAJMU TURIZMA
Reka Kolubara sa Belog mermernog mosta Valjevo Objektiva.rs foto Snežana Jakovljević Krunić 22. mart 2022. godine

TURISTIČKA ORGANIZACIJA VALJEVO NA 43. SAJMU TURIZMA

Autor 25/03/2022

Međunarodni sajma turizma ove godine u Beogradu traje do 27. marta, pod sloganom “Između planina i mora”. Među učesnicima je i Turistička organizacija Valjevo.

Na Beogradskom sajmu, u hali 4, Turistička organizacija iz Valjeva predstavlja ponudu na štandu veličine 42 kvadratna metra. U okviru promocije TO Valjevo, ovom prilikom suizlagači su hoteli sa Divčibara: Royal i Heba, kao i Centar dečjih letovališta.

Takođe, uz Turističku organizaciju Valjevo, svoju ponudu predstavljaju seoska domaćinstva sa Medvednika, iz Donjeg Taora i Lelića, uz učešće udruženja iz Valjeva organizatora manifestacija “Dani gljiva” i “Dani sremuša” koje će promovisati na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Sajam turizma u Beogradu uvek je predstavljao dobru priliku za razvoj saradnje sa drugim državama. Tim pre jer podaci iz prošle 2021. godine, i pored svetske zdravstvene krize, pokazuju da je u Srbiji ostvareno više od dva i po miliona dolazaka i više od 10 miliona noćenja.

Na 43. Sajmu među učesnicima su izlagači sa prostora ex-Yu, Crne Gore, BiH, Severne Makedonije, kao i: Grčka, Turska, Egipat, Tunis, Bugarska, Rumunija, Mađarska, Slovačka, Maldivi. Takođe, kao pojedinci učestvuju izlagači iz Albanije, Hrvatske i Slovenije. Po prvi put na Sajmu turizma u Beogradu svoju ponudu predstavljaju Malezija i Demokratska Republika Sao Tome i Principe.

Prateće manifestacije Sajma turizma u Beogradu su i 17. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske usluge i 12. Međunarodni sajam vina BEOWINE.