17/04/2024
Najnovije vesti
Sneg-zima-noc-Peti-puk-nokturno-19-01-2024-FOTO-Dragan-Krunic-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

U četvrtak i petak hladnije s kišom, na planinama sa snegom, za vikend toplije uz košavu

Autor 06/03/2024

U toku noći, 6. na 7. mart, najviše kiše biće na području od zapadne i jugozapadne Srbije, preko Šumadije, južnih delova Beograda i Velikog Pomoravlja do istočne Srbije. Prosečno se očekuje od 10 do 20 mm padavina, lokalno i više, prognozira Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U četvrtak i petak hladnije s kišom, na planinama sa snegom, a za vikend ponovo toplije uz košavu.

U četvrtak, 7. marta – u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Velikom Pomoravlju, kao i u Timočkoj Krajini pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima. U ostalim krajevima, južnije od ovih oblasti, smenjivaće se sunčani i oblačni intervali, a pojava kiše biće učestalija u drugom delu dana, kada će lokalni pljuskovi biti praćeni i grmljavinom. Na planinama sneg. Duvaće slab i umeren vetar iz različitih smerova, a na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Braničevu vetar će biti jak, jugoistočni, ujutro i pre podne i sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 3 do 7°C, a najviša od 8°C na severu i zapadu Srbije do 15°C u južnim krajevima.

U petak, 8. marta – pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom, na planinama sa snegom. Uveče i tokom noći delimično razvedravanje.

U subotu, 9. marta – u Vojvodini i centralnoj Srbiji pretežno sunčano i toplije. U ostalim krajevima malo do umereno oblačno, na krajnjem jugoistoku još ponegde sa slabim padavinama. Uveče i tokom noći u svim krajevima naoblačenje sa Jadrana, ali ono će tek ponegde usloviti kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak. Jugoistočni vetar u pojačanju.

U nedelju, 10. marta – umereno oblačno, veći deo dana suvo, još toplije i vetrovito. Najtoplije će biti u zapadnoj i centralnoj Srbiji (maksimalna temperatura oko 20°C), a najsvežije u Timočkoj Krajini (od 12 do 14°C). Na planinama i u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Uveče i tokom noći sa zapada prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima uz prestanak košave, prognozira RHMZ.