27/02/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • U LAJKOVAC DOLAZI TURSKI EZAČIBAŠI

U LAJKOVAC DOLAZI TURSKI EZAČIBAŠI

Autor 16/11/2021

U šesnaestini finala Kupa CEV aktuelni osvajač Kupa Srbije, lajkovački Železničar dočekuje jednu od najboljih evropskih ekipa Ezačibaši iz Istanbula, za koju igraju srpske reprezentativke Maja Ognjenović i Tijana Bošković.

U šesnaestini finala Kupa CEV aktuelni osvajač Kupa Srbije lajkovački Železničar dočekuje jednu od najboljih evropskih ekipa Ezačibaši iz Istanbula, za koju igraju srpske reprezentativke Maja Ognjenović i Tijana Bošković.

Utakmica u Sportskoj hali Lajkovac biće igrana u sredu, 17. novembra od 19 časova, uz prenos na TV Arena Sport 1. Revanš utakmica je zakazana za sredu 24. novembar od 17 časova po našem vremenu, u Istanbulu.

Turski tim je veliki favorit u ovom dvomeču, ali će takav protivnik sigurno biti sjajna motivacija za devojke iz Železničara, koje u
domaćem prvenstvu i kupu nižu pobede. Očekuje se da će atraktivni protivnik, kao i naše Maja Ognjenović i Tijana Bošković, privući ljubitelje odbojke iz Lajkovca i okolnih gradova.

Ezačibaši ima dve titule klupskog prvaka sveta i jednu Ligu Evrope, uz više učešća na fajnal foru, 16 titula šampiona Turske i devet trofeja nacionalnog kupa. Trenutno je treći u turskom prvenstvu sa sedam pobeda iz devet mečeva. Uz Vakifbank i Fenerbahče predstavlja veliku trojku ženske odbojke u Turskoj.

Pristup, foto privatna arhiva