20/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Učenici OŠ Mile Dubljević dobitnici nagrade “Najplemenitiji kolektivni dečji podvig godine”
FOTO-OS-Mile-Dubljevic-IO-Bogovadja-nagrada-Vecernje-novosti-ucenicima-za-najplemenitiji-podvig-godine-04-2024-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Učenici OŠ Mile Dubljević dobitnici nagrade “Najplemenitiji kolektivni dečji podvig godine”

Autor 07/04/2024

Sloga učenika izdvojenog odeljenja u Bogovađi OŠ Mile Dubljević u Lajkovcu, koji su za samo jedan dan izgradili dom za petoro drugara Mitrovića u Pepeljevcu, i njihov poduhvat koji su ostvarili predvođeni nastavnikom Ivanom Živanovićem, nagrađeni su Zlatnom plaketom za najplemenitiji kolektivni dečji podvig u tradicionalnoj akciji Večernjih novosti – obrazloženje je žirija kojim je predsedavao akademik Matija Bećković.

Desetak učenika predvođenih nastavnikom matematike Ivanom Živanović akciju su organizovali početkom školske godine, u septembru 2023. Prvo je naliven temelj, da bi zajedničkom akcijom za jedan dan izgradili i pokrili neveliku, ali dragocenu montažnu kuću za svoje drugare Rome, četiri brata i sestru Mitroviće koji žive sa bolesnim ocem. Krajem meseca, kada su humanitarnom akcijom u lokalnoj zajednici prikupili materijal, uradili su podove, plafone, galeriju za spavanje, uveli struju itd.

Na svečanosti u Skupštini grada Beograda Večernje novosti su 61. put uručile zlatne i srebrne plakete dobitnicima priznanja u poznatoj i tradicionalnoj akciji Najplemenitiji podvig godine, a među hrabrim i plemenitim građanima Srbije nagrađeni su i đaci iz Bogovađe predvođeni nastavnikom Živanovićem.

Svečanosti su prisustvovali direktorka OŠ „Mile Dubljević“ Biljana Žujović, članovi kolektiva i roditelji učenika.

FOTO: OŠ Mile Dubljević  PR agencija Pristup