28/02/2024
Najnovije vesti
Kartice-3-gradonacelnik-i-puna-sala-30-maj-2022-podela.jpg

URUČENE KARTICE ZA PORODICE SA VIŠE DECE

Autor 31/05/2022

Uručenje kartica “Cena minus za 3” sinoć je održano u Centru za kulturu Valjevo. Na javni poziv odazvalo se oko 400 majki iz Valjeva koje imaju troje i više dece.

Udruženje “Pokret za decu tri plus” iz Čačka u 26 gradova u Srbiji je iniciralo ovu akciju za višedetne porodice koje upotrebom kartice dobijaju popuste pri kupovini tako da, prema procenama, na godišnjem nivou mogu uštedeti uštedeti od 700 do hiljadu evra, jer je samo u Valjevu do sada prijavljeno oko 100 privrednih subjekata koji su prihvatili da daju popuste, ili potpuno besplatne usluge za nosioce ovih kartica.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je pozdravio prisutne porodice, kao i predstavnike Udruženja “Pokret za decu tri plus” i uručio prvu karticu majci troje dece Sandri Vuković.

“Izuzetna mi je čast da sam u društvu heroja našeg vremena, jer porodice sa više dece to svakako jesu. Te porodice su se izborile za svoje bogatstvo, samim tim što imaju troje i više dece.

Mi kao lokalna samouprava smo tu, da im omogućimo da i materijalno budu što zaštićeniji. Zbog toga se spisku mera koje grad Valjevo sprovodi u oblasti socijalne zaštite ljudi i dece, pridružujemo i učešćem u ovom programu, koji će višečlanim porodicama omogućiti značajne popuste ne samo u Valjevu, već širom Srbije.

Kartice-3-gradonacelnik-i-puna-sala-30-maj-2022-podela-i-soc-pol-i-Cacanin.jpg
Lazar Gojković, Marko Jevtić i Vladica Gavrilović

Zahvaljujem se i valjevskim preduzetnicima i firmama, koje su se odazvale na naš poziv da se uključe u ovu akciju. Želim svima da u zdravlju i sreći koristite sve usluge koje su vam na raspolaganju, po povoljnijim cenama,” rekao je gradonačelnik Valjeva.

Predsednik Udruženja “Pokret za decu tri plus” Vladica Gavrilović je rekao da je glavna tema natalitet u Srbiji i da je prošle godine 72 hiljade više preminulih osoba, nego rođenih.

Član Gradskog veća Marko Jevtić, zadužen za socijalnu politiku u Gradskoj upravi Valjeva je rekao da akcija traje cele godine, radi majki koje se još nisu prijavile, kao i onih koje će u predstojećim mesecima dobiti treće dete.

Ovo je jasna politika grada, da nećemo dozvoliti da “bela kuga” pobedi, a pobediti neće, samo ako se poveća broj porodica sa troje i više dece. Majke uz kartice dobijaju katalog u kome je trenutno oko 100 poslovnih subjekata u gradu, gde imaju određene popuste“, zaključio je Marko Jevtić.

Jedini uslov za dobijanje kartice je da je bar jedno dete maloletno u trenutku prijavljivanja.

Udruženje “Pokret za decu tri plus” iz Čačka omogućava roditeljima sa troje i više dece finansijske olakšice pri kupovini roba i pružanju usluga, ne samo na teritoriji Valjeva, već i po čitavoj Srbiji.

Grad Valjevo će članarinu u ovom Udruženju plaćati šest dinara po stanovniku, a sredstva od članarine biće upotrebljavana za obezbeđivanje kartica, za izradu kataloga u kojima će objavljivati podatke o privrednim subjektima koji daju olakšice pri kupovini roba i pružanja usluga.

Skup je počeo molitvom sveštenika Eparhije valjevske. Potom su predstavljeni misija i ciljevi Udruženja “Pokret za decu tri plus” iz Čačka.