12/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • USS SLOGA: ISPITATI IMA LI KORUPCIJE U NABAVCI TABLET RAČUNARA U JKP GRADSKA ČISTOĆA
Valjevo Beograd Udruženi sindikati Srbije Sloga

USS SLOGA: ISPITATI IMA LI KORUPCIJE U NABAVCI TABLET RAČUNARA U JKP GRADSKA ČISTOĆA

Autor 08/08/2022

U saopštenju za javnost Ujedinjenih sindikata Srbije “Sloga” govore o slučaju iz Beograda:

“Predsednik USS „Sloga“ i narodni poslanik Željko Veselinović dobio je na sudu direktora JKP „Gradska čistoća“ Beograd Marka Popadića koji ga je privatno tužio radi navodne povrede časti i ugleda.
Popadić je Veselinovića tužio da mu je narušio čast i ugled tako što je preko društvenih mreža kritikovao javnu nabavku 50 tablet uređaja sa pripadajućim programom i futrolom, po kome jedan uređaj košta 28.000 evra. On je na ime povrede ugleda i časti od Veselinovića tražio 475 000 dinara ili da mu se Veselinović javno izvini preko društvenih mreža i medija.

Međutim, Viši sud u Beogradu je tokom postupka potvrdio da je tačno ono što je Veselinović kao predsednik sindikata i bivši odbornik u Skupštini Beograda iznosio u javnost, a to je da je Marko Popadić u proseku plaćao 32.000 evra po tabletu, kada se uračuna i PDV, zajedno sa futrolama i programima.

Sama činjenica da je po uređaju plaćeno 32.000 evra, nakon ovoga mora biti predmet ozbiljne istrage u kontekstu borbe protiv korupcije i utvrđivanje odgovornosti svih onih koji su učestvovali u ovoj javnoj nabavci.

Takođe, presuda Višeg suda u Beogradu je za sindikat podsticaj da se nastavi sa iznošenjem činjenica o poslovanju komunalnih preduzeća u Beogradu, posebno javnih nabavki koje vređaju inteligenciju ljudi, poput nabavke pomenutih tableta, ali i iznajmljivanja kamiona, cisterni i još mnogo drugih stvari o čemu se ćuti ili šapuće među radnicima koji rade u teškim uslovima i nemaštini dok im se rukovodstva preduzeća bahate, rasipaju novcem i preko noći bogate,” pored ostalog je navedeno u saopštenju za javnost USS Sloga.

Celo saopštenje možete pročitati ovde