23/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • USS Sloga: “Parizer, Vučićev simbol praznih i neispunjenih obećanja”
Vucic-predsednik-Srbije-gradjanima-nudi-parizer-u-potrosackoj-korpi-FOTO-USS-Sloga-8.-septembar-2023.-Beograd

USS Sloga: “Parizer, Vučićev simbol praznih i neispunjenih obećanja”

Autor 10/09/2023

„Nakon, po mišljenju mnogih, sramnog i neustavnog obraćanja predsednika države, možemo reći da je javnost bila svedok najave potpuno nove “groteskne predstave” pod nazivom ‘Pronađite jeftini parizer u vašoj potrošačkoj korpi’ ili, u slobodnom prevodu, ‘Igre gladi za najsiromašnije građane Srbije’.

Sindikat Sloga sa zgražavanjem konstatuje da je predsednikova prezentacija potrošačke korpe, koja uključuje proizvode poput parizera, jogurta, mleka, soka, testenina, krompira, začina, šampona za bebe, i deterdženta za sudove, bila pokušaj smirivanja i stabilizacije njegovog biračkog tela, najsiromašnijeg stanovništva koje godinama ucenjuje kroz skupljanje kapilarnih glasova. Ako se uzmu u obzir obećane minimalne cene za ovu “izabrane” proizvode, postaje jasno da je ova “bolja cena” samo maska za kupovinu glasova najsiromašnijeg sloja stanovništva predstojećih izbora.

“Cena mesa i suhomesnatih proizvoda je otišla u nebesa, a predsednik se odlučio da reklamira parizer? Proizvod koji se sastoji većinom od mlevenih hrskavica, kosti, kožica, iznutrica, vezivnog i masnog tkiva? Zar je to ono što naši građani zaslužuju?” – pita se Sindikat Sloga.

U svetlu ovog potpuno iracionalnog i neobičnog obraćanja, želimo “prijatno konzumiranje Vučićevog parizera” svim ministrima Vlade Srbije i članovima njihovih porodica, posebno ministru trgovine Tomislavu Momiroviću . Ne bismo se iznenadili da u bliskoj budućnosti svedočimo još primitivnijim populističkim potezima, kako bi skrenuli pažnju sa stvarnih problema sa kojima se suočavaju građani Srbije.

U ime svih radnika koji svakodnevno mukotrpno rade za minimalac i penzionera koji su godinama gradili ovu državu, Sindikat Sloga izražava duboko razočaranje ovakvim postupkom i poziva vlast na ozbiljniju i odgovorniju politiku prema građanima Srbije.

Kada se uzme u obzir i najava vanredne isplate penzionerima u iznosu od 20 000 dinara, postaje jasno da se radi o klasičnoj kupovini glasova pred izbore. Ovo je pokušaj da se okrnjeno biračko telo SNS-a umiri sumom koja, kada se razbije na mesečnom nivou za četiri godine vlasti, iznosi smešnih i bednih 416 dinara.

S obzirom na ovo sramno poigravanje sa narodom i minimalnoj ceni rada koja vređa ljudsko dostojanstvo, neminovno sledi socijalni bunt“, navedeno je u saopštenju Ujedinjenih sindikata Srbije „Sloga“.