22/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • USS SLOGA: „ŠAPIĆU, ZAŠTITI VOZAČE GSP NA SVOJIM RADNIM MESTIMA I IMOVINU GRADA“
Pavle-Hedjesi-potpredsednik-USS-Sloga-i-odbornik-OG-Ujedinjeni-vesti-Valjevo-Beograd-prenosi-Objektiva.rs

USS SLOGA: „ŠAPIĆU, ZAŠTITI VOZAČE GSP NA SVOJIM RADNIM MESTIMA I IMOVINU GRADA“

Autor 25/01/2023

„Nasilje u Srbiji poprima sve brutalnije oblike i preti da preraste u epidemiju, što potvrđuje i jutrošnji događaj oko četiri sata u Beogradu kada su pretučena dva vozača tramvaja, jedan vozač autobusa koji je krenuo na posao i otpravnik na okretnici u Paunovoj ulici koji je uboden nožem.

Događaju je predhodilo oštećivanje vozila od strane grupe mladića koja je ispisivala grafite po tramvajima, na šta je otpravnik kao odgovorno i savesno lice reagovao.

Kao odbornik grupe “Ujedinjeni”, koju čine Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Sindikat „Sloga“, zahtevam od gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da odmah preduzme sve potrebne mere da zaštiti vozače GSP na svojim radnim mestima i imovinu Grada.

Za rešavanje ovog problema potrebne su kordinisane akcije Tužilaštva, policije i Grada, a na kraju i sudova koji će huliganima i nasilnicima izricati adekvatne kaznene mere.

Posebno ugroženost vozača GSP Beograd koji su sve češće mete napada od strane huligana, ali nekada i opravdano nezadovoljih građana. Prema našim podacima od početka godine više od 10 vozača je povređeno, 12 vozila oštećeno, a samo tokom 2022 godine izvršeno je preko 170 napada.

Ovom prilikom, sada i kao penzionisani pripadnik MUP-a, moram da istanem svoju ozbiljnu zabrinutost za bezbednost budućih komunalnih milicionara, sada “BELI”, koji takođe mogu postati ozbiljne žrtve huligana i nezadovoljnih građana u poslovima naplate kazni za parkiranje, plaćanja gradskog prevoza ili suzbijanja nelegalne ulične prodaje“, kaže Pavle Heđeši, potpredsednik USS Sloga i odbornik OG “Ujedinjeni”.