17/04/2024
Najnovije vesti

Valis bez problema protiv KPK

Autor 18/03/2024

Utakmicom protiv Korčulanskog plivačkog kluba (KPK) koju su vaterpolisti Valis Vege rešili u svoju korist, valjevska ekipa osigurala je drugu poziciju u nadmetanju F4 Regionalne lige.

Jedan od napada KPK-a

Konačnih 21:15 u utakmici gde pobeda Valisa nije ni jednog momenta nije dovođena u pitanje, uz dobru igru u napadu posebno, jasni su pokazatelji da je Valis izrastao u ekipu dostojnu respekta mnogo boljih ekipa nego što je KPK.

Korčulanski vaterpolisti dobro su počeli utakmicu i imali početno vođstvo 0:2, 2:3, i 3:4. To je razbudilo valjevske vaterpoliste koji su u nastavku utakmice pokazali svoje vrednosti, jer je nakon nerešenog ishoda nakon prve četvrtine 4:4, druga pripala domaćinu sa 4:1. Brza igra na obe strane smanjila je dobru odbranu obe ekipe, pa su golovi postizani vrlo brzo, gde je Valis ipak bio dominantniji. Treća četvrtina 7:5 i četvrta 6:5 za domaćina stavila je tačku na zanimljiv sustet, ali i ovacije sa prepunih tribina bazena u SRC Petnica.

Čabrilo u uspešno izvedenom petercu

Šuterski najraspoloženiji u Valisu bili su kapiten Kovačević, Radovanović i Krstić koji su upisali po četiri gola, dok je kod gostiju Vlaho Pavić postigao šest golova.