17/04/2024
Najnovije vesti

Valis lako protiv Proletera

Autor 23/03/2024

Nastavljeno je prvenstvo Vaterpolo super lige, a valjevski Valis Vega ostvario je novu pobedu u grupi za borbu od 7- 12 mesta.

Na bazenu u SRC Petnica savladan je Proleter iz Zrenjanina rezultatom 17:10  (3:2, 4:0, 4:5, 6:3). Čini se da su valjevski vaterpolisti mlako počeli utakmicu jer su dozvolili početno vođstvo gostima od 0:2. Na svu sreću opuštenost je kratko trajala, odbrana je zaigrala onako kako ume, pa je na kraju prve četvrtine rezultat bio u korist domaćina. Dominacija u bazenu nastavljena je u drugoj četvrtini kada su domaći postigli četiri gola, dok je mreža čuvara mreže Valisa ostala netaknuta. Odbrana je bila na visini zadatka a golman Vlahović bio nepremostiva prepreka za gostujuće igrače.

Izvođenje peterca i sigurna realizacija

Drugi deo utakmice protekao je u opuštenijoj igri domaćina, pa su gosti treću deonicu rešili u svoju korist (4:5), a “vidre” u poslednjoj dodale gas za 6:3, i konačnih 17:10.

Pobeda domaćina ni jednom trenutka nije dovođena u pitanje, a svojom igrom Valis je pokazao da je znatno spremnija i uigranija ekipa od Proletera. Kapiten Kovačević bio je najefikasniji u Valisu sa četiri gola. Baucalo i Rogač su postigli po tri, po dva Kasum i Krstić, dok su se po jednom u strelce upisali Čabrilo, Obradović i Radanović.

Jedna od akcija domaćeg tima

U gostujućoj ekipi najefikasniji je bio Matković sa sedam pogodaka.