15/07/2024
Najnovije vesti
Valjevo VK Valis Srbija VK Baltika Rusija

VALIS U POHODU NA ZADAR

Autor 12/01/2022

Prvi tim Vaterpolo kluba Valis iz Valjeva sutra polazi na Novi turnir koji će igrati u Zadru, od 14. do 16. januara 2022. godine.

Ovom međunarodnom takmičenju prethodili su odlični rezultati u prošloj godini, a neposredno pred polazak, kao završnu proveru, odmeri su snage sa vaterpolistima ruske Baltike.

U 2002. godištu, koje je najstarije takmičarsko, osvojili smo drugo mesto u Kupu Srbije što je odličar rezultat jer je reč o takmičenju, prema rangu, odmah iza Super lige. U 2003. godištu smo viceprvaci u Kupu, u Prvenstvu države smo bili četvrti. Sa 2004. smo bili četvrti u KUP-u, kao i na Prvenstvu Srbije, sa 2006. samo bili treći u Kupu Srbije, četvrti na Prvenstvu Srbije. Sa 2008. smo među prvih deset u Srbiji, kao i u Kupu i na Prvenstvu Srbije,” navodi Saša Simić, dodajući da je, kao šlag na torti, uspeh mladih koji su izborili plasman u Super ligu i potom dobili nekoliko pojačanja da bi osnažili ekipu.

Odigrali smo prvi deo sezone i imali smo tu nesreću da nismo pobedili Vojvodinu, a “imali” smo ih, mogli smo… Imali smo poslednji napad za pobedu, i da smo pobedili, plasirali bismo se u prvih šest. Mada, za prvu godinu, realno, i ovo je ogroman uspeh za klub koji postoji 30 godina. Smatramo da smo ostvarili ogroman uspeh. U Regionalnoj ligi delimo drugo mesto. Idemo, od 14. do 16. januara, smo na Novom turniru u Zadru. Mi i tu “jurimo” prva dva mesta, ne bi li ušli u regionalnu Premijer ligu,” ukratko rezimira uspehe ostvarene u protekloj 2021. godini, član uprave Vaterpolo kluba Valis, Saša Simić.

Članovi stručnog tima valjevskog VK Valis sa ruskim selektorom, Andrejem Belofastovim (u sredini) i direktorom VS Srbije, Predragom Mihajlovićem

Inače, tokom tekuće sedmice VK Valis iz Valjeva je, radi završnih priprema pred turnir u Hrvatskoj, održao tri sparing treninga sa članovima ruskog VK Baltika iz Sankt Petersburga, pod uspešnim nadzorom trenera i selektora ruske reprezentacije, Andreja Belofastova.

Pored uigravanja ekipe za Regionalnu ligu, bila je to prilika da na bazenu u SRC Petnica, ekipa valjevskog VK Valisa, bude na oku sportskom direktoru Vaterpolo saveza Srbije, Predragu Mihailoviću, radi neophodnih saveta pre nadmetanja u Zadru.