30/05/2024
Najnovije vesti
GeoSrbija Valjevo

VALJEVO NA INVESTICIONOJ MAPI GEOSRBIJE

Autor 02/02/2022

Povodom završenog projekta “Unapređenje poslovne klime u Srbiji” na sastanku u Valjevu bio je Beni Anderson, ekspert u Odeljenju za odnose s javnošću i marketing komunikaciju na ovom projektu, koji je sa predstavnicima Gradske uprave Valjeva razgovarano o navedenom projektu i budućoj saradnji.

Valjevo je uključeno u projekat Unapređenje poslovne klime u Srbiji Republičkog geodetskog zavoda, podržanog od Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju i Agencije za kartografiju, katastar i registraciju zemljišta u Švedskoj.

Pored Valjeva, uključeno je još 10 opština i gradova: Arilje, Bor, Vranje, Knjaževac, Ćuprija, Sombor, Čačak, Požarevac, Zrenjanin i Pirot. Nakon uspostavljanja Nacionalnog registra investicionih lokacija, potencijalni investitori su u mogućnosti da putem aplikacije ostvare komunikaciju sa organima lokalne samouprave i odaberu investiciju, pojašnjava Anderson.

Valjevo GeoSrbija
Beni Anderson u Valjevu

Glavni cilj ovog projekta je uspostavljanje dugoročne saradnje između Republičkog geodetskog zavoda i lokalnih samouprava, kao i dugoročna saradnja sa drugim privatnim učesnicima u projektu. Nadam se da će ovaj projekat uspeti da ispromoviše vaš grad, da vam pomogne da privučete investitore i da samim investitorima pružite dobre i tačne podatke, kako bi oni mogli da donesu dobru odluku o ulaganju u Valjevu. To je veoma bitno, da postoje transparentni i efikasni procesi za investitore.

Sa jedne strane, ovaj projekat se tiče tehničkog razvoja, prikupaljanja dobrih i tačnih podataka, skladištenja tih podataka, ali sa druge strane, možda i bitnije, jeste da u ovom projektu postoji saradnja, komunikacija i posvećenost na ovom projektu. Tu spadaju svi učesnici u projektu, grad Valjevo, Republički geodetski zavod i Kartografska agencija Kraljevine Švedske“, naglasio je Anderson.

Nakon završenog projekta Unapređenje poslovne klime u Srbiji, Valjevo je u mogućnosti da postane regionalni centar za okolne opštine, odakle će prenositi znanja i pomoći ostalim lokalnim samoupravama da popišu i predstave svoje investicione lokacije.

Projekat Unapređenje poslovne klime u Srbiji je jedna od aktivnosti razvoja elektronske uprave Republike Srbije, koja doprinosi razvoju ekonomije zasnovane na znanju i inovacijama.

Osnivanjem Nacionalnog registra investicionih mapa, sve lokalne samouprave koje su uključene u projekat, imaju svoje investicione mape na portalu: invest.geosrbija.rs .