25/05/2024
Najnovije vesti
Valjevo vesti Objektiva.rs biciklisti BK Sputnjik

NOVE TITULE SPUTNJIKU

Autor 23/01/2023

Valjevski biciklistički klub Sputnjik najbolji je klub u Srbiji po broju osvojenih medalja na državnom prvenstvu u ciklo krosu 2023 koji je održan u Šidu.

Na izuzetno teškoj, blatnjavoj i klizavoj stazi mladi valjevski biciklisti pokazali su sav svoj talenat i ostvarili najbolji plasman u istoriji Valjevskog biciklizma u ovoj disciplini. Velikom borbenošću, spretnošću i nadasve briljantnom taktikom, titule državnih prvaka osvojili su: kadet Igor Davidov, mlađa kadetkinja Mila Starčević, mlađi poletarac Jovan Starčević i najmlađi- početnik Petar Damnjanović. Vicešampionskim titulama okitili su se sjajni junior Stefan Davidov, starija poletarka Natalija Kulinčević, stariji poletarac Sava Starčević, mlađa poletarka Đurđa Nedeljković, i dvoje početnika Toma Starčević i Jovana Jelić.

Bronzana odličja pripala su kadetkinji Nikoliji Kulinčević i starijem poletarcu Lazaru Angelovskom.

Biciklistički klub Sputnjik je za ovo takmičenje prijavio 27 članova, a osvojeno je još veliki broj četvrtih, petih i drugih mesta u ovoj takmičarskoj disciplini koja predstavlja zimsko državno prvenstvo i koja se vozi uvek u januaru po teškim i zahtevnim stazama, skoro uvek po hladnom vremenu i na specijalnim biciklima. Trener BK Sputnjik Zoran Jelić kaže:

“Klub se ustalio u osvajanju državnih medalja, a posebno je važno što su medalje osvojila isključivo valjevska deca i to apsolutno u svim kategorijama, osim seniorske gde još mladi takmičari nisu stasali sa uzrastom, ali već za dve godine biće i takva prilika da ovaj najbolji biciklistički klub prvi put ima nastup u seniorskoj konkurenciji ”

Ovo je značajan podatak jer je Zoran Jelić bio poslednji Valjevac koji se kao reprezentativac tadašnje Jugoslavije takmičio u najelitnijem seniorskom rangu (1990.godine). Tridesetak mladih biciklista Sputnjika u naredna dva meseca očekuju pripreme za novu sezonu koja počinje vrlo rano, već sredinom marta i u koju BK Sputnjik ulazi sa četiri potencijalna reprezentativca i svim uzrasnim ekipama osim seniorske.

Za dobre rezultate velike zasluge pored članova kluba i roditelja pripadaju i rukovodećim ljudima grada Valjeva koji u poslednje vreme izuzetno pomažu klub, ali i nekolicini uspešnih privrednika koji nesebično ulažu u ovaj izuzetno težak, a lep i zanimljiv sport.