13/06/2024
Najnovije vesti

VALIS NEUMOLJIV U PETNICI

Autor 23/01/2023

U vikendu iza nas, vaterpolisti Valista bili su domaćini trećeg kruga Regionalne lige. Snage u Petnici su odmeravali pored domaćina ekipe Medvešćaka, Naisa, Vojvodine, Proletera i Vukova.

Vaterpolisti Valisa ubedljivim igrama osvojili su prvo mesto. U prvom kolu savladali su Medvešćak rezultatom 14:10, u derbiju turnira pobeđena je Vojvodina 17:11, dok je u završnom, trećem danu pobeđena i ekipa Zrenjanina rezultatom 16:13.

Pobeda protiv Proletera nije ni jednog trenutka dolazila u pitanje. Valjevci su poveli 2:0 veoma brzo, protivnik ni jednog trenutka nije ugrozio vođstvo domaćina koje je iznosilo i do četiri gola. Igralo se muški, na momente i grubo, a domaći trener Saković dao je priliku mladim igračima u četvrtoj četvrtini koji su sačuvali stečeni kapital prve postave iz prethodne tri četvrtine.

Trener Valisa Miloš Saković prokomentarisao je nakon utakmice igre svoga tima i dalja očekivanja:

“Zadovoljan sam turnirom svakako, jer smo ostvarili sve tri pobede, a što se tiče rezultatskog značaja- to nas ostavlja u u trci za prvo mesto. Mi naime zbog poraza od Katara na prošlom turniru u Budvi zaostajemo tri boda od Primorja. Ipak u direktnom duelu ako uspemo da ih savladamo imaćemo direktan plasman u Premijer ligu. Drugo mesto bi nas vodilo u baraž. Naša ekipa pojačana je dolaskom Nikole Nikolova, sa druge strane je podmlađena uvođenjem dva juniora, i još uvek se prilagođavamo na igru koju smo adaptirali igračkom kadru i definitivno ide ka dobrom pravcu što i rezultat pokazuje. Uvek može bolje, ali bitne su pobede, mi smo se spremali za najvažniji duel protiv Vojvodine (17:11), ali su nam bile i bitne utakmice protiv Medvešćaka i Proletera.”

Najefikasniji u utakmici protiv Proletera bio je Bursać sa šest golova, pratio ga je Kovačević sa tri, dok su Šofranac, Radanović i Nikolov postigli po dva pogotka.