17/07/2024
Najnovije vesti

Vaterpolisti Srbije vicešampioni na Svetskom prvenstvu- selektor Miloš Saković

Autor 11/07/2024

Ponovo su vaterpolo juniori Srbije postali vicešampioni sveta na Svetskom prvenstvu u vaterpolu za igrače do 18 godina održanom u Argentini- Srbija – Mađarska 10:12 (4:6, 2:1, 2:2, 2:3).

Selektor juniorske reprezentacije bio je trener Valisa Miloš Saković. Srpski vaterpolisti tako su potvrdili svetsku klasu kao i pre dve godine kada je finale prvenstva igrano u Beogradu i kada su Mađari bili bolji.

Srbija je vodila 2:1, 3:2, i 4:3, a onda je došlo do preokreta. U drugoj četvrtini selektor Saković je izvršio izmenu golmana što se pokazalo dobrim rešenjem, pa je nastavak utakmice obilovao uzbuđenjima. Mađari su vodili, Srbija je stizala vođstvo, na 2.45 do kraja utakmice Mađarska je vodila golom prednosti, selektor Saković je zatražio tajm aut nakon koga Srbija nije uspela da izjednači. Već u narednom napadu Mađari su postigli pogodak što je bio i konačan rezultat utakmice 10:12.

U pravoj finalnoj utakmici igralo se čvrsto i sa dosta isključenja, a igrač Srbije Strahinja Krstić proglašen je za najboljeg igrača prvenstva.