25/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • VATERPOLISTI VALISA PRVACI DRŽAVE

VATERPOLISTI VALISA PRVACI DRŽAVE

Autor 13/06/2022

Protekli vikend obeležio je finalni juniorski turnir prvenstva Srbije u vaterpolu koji je odigran na bazenu u Petnici, a vaterpolisti Valisa, nakon sjajnih igara, u finalnoj utakmici pobedili su ekipu Banjice (Partizan) rezultatom 12:11, i postali prvaci države u kategoriji 2003 godišta i mlađih.

Finalna utakmica bila je šlag na tortu za ovu kategoriju Valisa, a odličnom igrom pokazali su da su zasluženo najbolja ekipa u državi. Rezultat ni jednog trenutka nije dolazio u pitanje jer je valjevska ekipa vodila i sa četiri gola razlike. Opuštanje nakon sigurnog vođstva (8:4) i izvesne pobede donelo je smanjenje rezultata, ali ne i da se utakmica preokrene. U redovima Valisa najbolji pojedinac je bio Aleksandar Kovačević, juniorski reprezentativac Srbije, zlatni momak sa evropskog prvenstva, sa pet pogotka, dok je u redovima Banjice (Partizan) najbolji pojedinac bio Mušikić sa tri postignuta gola.

O velikom uspehu Valisovih juniora Saša Simić član uprave kaže: “Ovaj rezultat nije iznenađenje, jer je Valis i pre turnira važio za favorita u finalnim duelima. Ti dečaci već igraju u Super ligi, i imaju veliko iskustvo, a dokaz da su već odlični igrači je i to što su već danas osmorica otputovala na pripreme juniorske reprezentacije Srbije za Mediteranske igre, Evropsko i Svetsko prvenstvo. Uz to i naš trener Saković je u taboru reprezentacije, tako da imamo mnogo razloga da budemo zadovoljni. Ovo je rezultat 10-to godišnjeg rada i ulaganja u klub i mlade kategorije. Inače, ovo takmičenje, posle Super lige se smatra za jedno od najprestižnijih takmičenja u zemlji Olimpiskih šampiona. A mi dolazimo kao šampioni iz grada koji nema zatvoren bazen, uz sve probleme koji su nas pratili, utakmice koje smo imali na bazenu u Lajkovcu, osvetlali smo obraz gradu Valjevu i pokazali da se na nas može računati u daljem periodu. Hvala svim sponzorima koji su nam pomagali tokom cele sezone koja je bila duga, ali i gradu Valjevu. Posebno se zahvaljujem brojnim navijačima, a tribine su bile pune, koji su pokazali da Valjevo ima publiku za vaterpolo i publiku koja prepoznaje kvalitet”.

Šampionskom titulom u ovoj kategoriji Valis je krunisao izuzetno uspešnu sezonu. Prva ekipa Valisa je u Super ligi opstala u društvu najboljih, nedostajalo je malo i sportske sreće za ulazak u još jače takmičenje, a mlade kategorije, 2005.godište se takođe nalazi u finalu državnog prvenstva, među šest najboljih ekipa u državi, igrači 2006.godište samo igrom nesrećnih okolnosti nisu među šest najboljih, jer se igralo bez trojice bolesnih igrača, ali su igrama u Kup-u pokazali da su među četiri najbolje ekipe u Srbiji.

“Trudimo se da svu talentovanu decu Valisa zadržimo u našim redovima, i dajemo sve od sebe, ali to više nije pitanje za nas. Ta deca treba da budu primer novim generacijama. Prošle godine smo ostali bez jednog igrača koji bi bio član ove šampionske generacije, ali ovo je već pitanje za grad Valjevo. Ovde se ne radi o samo jednoj generaciji, ovde je reč o sistemu, a kada imate sistem koji je uspostavljen pre 10 godina, to više nije pitanje za nas, jer mi dajemo i više nego što možemo da bi ovaj sistem funkcionisao”, navodi Saša Simić.

Vredi pomenuti da su valjevski šampioni pre finalne utakmice bili bolji od Crvene Zvezde, Vojvodine i Beograda. Pojedini klubovi verovali ili ne imaju budžete i 200 puta veće od Valisa.

Valisovo srce nemaju sigurno.