12/04/2024
Najnovije vesti

VEČERAS KAVKASKI KRUG KREDOM

Autor 27/09/2021


Treće večeri 16. Abro festa na repertoaru je predstava studenata iz Beograda, Kavkaski krug kredom, večeras, od 20 sati.
Predstavu Kavkaski krug kredom, Bertolda Brehta, pripremili su studenti četvrte godine Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda, u klasi redovne profesorke, Marije Milenković, sa stručnom saradnicom, Marijom Bergam.

U predstavi svi igraju više rola: Stanislava Nikolić, Maša Đorđević, Lenka Petrović, Jana Ivanović, Vukašin Jovanović, Petar Đurđević – koji je komponovao i muziku za predstavu, Dragan Petrović, Stojša Oljačoć i Bojana Stojković, koja je potpisana i kao kapiten ekipe. Dizajn svetla, Gordana Pantelić i dizajn zvuka, Bratislav Vasilić.

Bertold Breh je jedan od najuticajnijih evropskih pisaca dvadesetog veka. U ovom slučaju radi se o inovativnom dramskom predlošku inspirisanog Brehtovim delima. Komad je nastao iz improvizacija na teme: pohlepa, izdaja, korupcija, odnos zakona i pravde… Reč je o stavu nove generacije prema dešavanjima u svetu koji nas okružuje.

Brehtova drama Kavkaski krug kredom premijerno je izvedena 1963. godine u beogradskom Narodnom pozorištu, režirao je Bojan Stupica i to je bilo jedino izvođenje ovog komada kod nas.

Predstava, večeras pred publikom 16. Abro festa, rađena u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti Beograd je odlično ocenjena od strane stručne javnosti. Osvojila je i cenjenu nagradu Gran pri na prestižnom Međunarodnom studentskom festivalu VGIK, održanom u Moskvi.

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, za predstavu je predviđeno 290 ulaznica, za veliku salu Centra za kulturu Valjevo. Cena je 350 dinara. Radno vreme biletarnice: radnim danima od 9 do 11 sati i od 17 do 20 časova.