21/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Prognozirana velika količina padavina
Stubo Rovni Valjevo

Prognozirana velika količina padavina

Autor 05/11/2021

Za danas je prognozirana velika količina padavina.

Pre podne u severnim, zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima treba očekivati obilne padavine od 30 do 50 mm za 24 sata, u oblasti centralnog i južnog Banata, Beograda, jugozapadne i zapadne Srbije lokalno i više.

Danas u većem delu oblačno i hladnije, mestimično kiša, na zapadu i jugozapadu ponegde i pljuskovi. Na severu i zapadu lokalno velika količina padavina. Vetar slab i umeren. Najviša dnevna temperatura od 10 na severozapadu do 23 stepena na jugoistoku. Upozorenje: Količina padavina veća od 30 l/m² za 12h, verovatnoća 80%.

Hidrološko upozorenje za petak, 5. novembar – Na slivovima Jadra, Lјuboviđe, Drine, Lima, Kolubare, Uba, Tamnave i Lјiga sa pritokama vodostaji će biti u umerenom i većem porastu do 07. novembra sa mogućnošću približavanja upozoravajućim nivoima i pojavom lokalnih izlivanja na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova, kao i na području Srema, Beograda i Banata.

Prognoza vremena za sutra, 6. novembar-oblačno i još malo hladnije, ujutro i pre podne mestimično kiša. Vetar slab, severozapadni. Najniža temperatura od 6 do 11, najviša od 10 do 15 stepeni.

  Vesti