04/03/2024
Najnovije vesti

VELIKI OBIM POSLA U VALJEVSKOM DOMU ZDRAVLJA

Autor 04/09/2021

U saopštenju za javnost Doma zdravlja Valjevo, koje prenosimo u potpunosti, navedeno je da svakodnevno beleže povećanje broja pregleda.


Broj pregleda, testiranja, laboratorijskih analiza i snimanja rendgen aparatom u KOVID ambulanti Doma zdravlja Valjevo svakodnevno se povećava. Poslednja dva dana više je od 400 pregleda, od čega su oko polovine prvi pregledi, a urađeno je i 220 snimaka pluća. Treba istaći i da se povećanjem broja pozitivnih sugrađana umnožavaju kontrole i dijagnostičke procedure.

Zbog svega toga se povremeno stvaraju gužve ispred Doma zdravlja i čekanje se produžava, ali je veliki pritisak i na zaposlene.
Uprava Doma zdravlja svakodnevno prati situaciju i preduzima organizacione promene kako bi se čekanje smanjilo.

Od juče se rezultati izdaju na improvizovanom šalteru, odnosno na prozoru jedne od ordinacija u prizemlju. To je svakako smanjilo pritisak na glavni ulaz i skratilo čekanje ljudima koji dolaze samo po rezultate. Povećan je i broj timova, tako da u svakoj smeni radi po pet ordinacija.

Sa povećanjem pregleda, kontrola i dijagnostičkih usluga Dom zdravlja će otvarati još ordinacija u KOVID ambulanti, ali moramo da istaknemo da je trenutno veliki obim posla sa pacijentima koji nemaju simptome respiratornih infekcija i koji dolaze u odeljenja Opšte medicine i Medicine rada (drugi sprat) na druge vrste pregleda i produžavanje terapija.

Osim toga, svakodnevno su četiri lekara (u dve smene) angažovana na vakcinaciji u Centru za kulturu.

Zato molimo sve sugrađane kojima to nije neophodno i hitno da sačekaju sa odlaskom kod lekara, kako bi deo osoblja sa ovih odeljenja mogao da pomogne u radu KOVID ambulante.

Podsećamo i sugerišemo da za produžavanje hronične terapije koriste brojeve telefona brojeve 064 8321 997 i 064 8321 431, radnim danima od 7.00 do 12.30, kao i sajt Doma zdravlja www.dzvaljevo.rs , klikom na Portal za pacijente i popunjavanjem jednostavnog formulara koji se nalazi na toj stranici.

Zahvaljujemo svim pacijentima koji pokazuju veliko strpljenje, prvenstveno onima koji čekaju na usluge KOVID ambulante. Uprava Doma zdravlja će se potruditi da i u narednim danima, prateći situaciju, preduzme korake kako bi rad bio efikasniji, u skladu sa mogućnostima” – navedeno je u saopštenju Doma zdravlja Valjevo.