10/06/2023
Najnovije vesti
Muzička škola Živorad Grbić Valjevo Objektiva.rs

“VERSUS” U MUZIČKOJ ŠKOLI

Autor 10/10/2022

Koncert gudačke grupe “Versus” iz Beograda i promocija muzičkog albuma profesora Zorana Milenkovića, biće održani večeras, 10. oktobra, od 18 časova, u svečanoj sali Muzičke škole “Živorad Grbić” u Valjevu.

Profesor Miodrag Bogić, rukovodilac gudačke grupe “Versus”, jedan je od naših najznačajnih violinskih pedagoga i predstavnik srpske škole violinizma u Italiji i Sloveniji.

Klavirski saradnik, Nikola Lekić, diplomirao je u klasi prof. Ivane Todorović, u MŠ “Kosta Manojlović” u Zemunu. Uspešan je kompozitor, a ove godine je diplomirao na odseku za dirigovanje Fakulteta muzičke umetnosti, u klasi Biljane Radovanović, kao student generacije i dobitnik nagrade “Dositeja”, Vlade Srbije.

Zoran Milenković (1948) je violinu diplomirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Već sa 16 godina stiče prva profesionalna iskustva (zaposlen je kao član Simfonijskog orkestra u Mostaru, BiH), a posle preseljenja u Beograd posvećuje se kamernoj muzici. Bio je profesor violine i saradnik pri brojnim muzičkim institucijama u Italiji, Francuskoj i Nemačkoj. Bio je mentor svom sinu Stefanu tokom osnovnih i magistarskih studija na beogradskoj Muzičkoj akademiji. Za svoj umetnički i pedagoški rad višestruko je nagrađivan u zemlji i inostranstvu. Njegovi učenici osvojili su preko hiljadu prvih nagrada na takmičenjima širom sveta.

“Versus”, 18 sati, Muzička škola.