17/04/2024
Najnovije vesti
Vaterpolo-reprezentacija-Srbije-Vidre-zlato-Mediteranske-igre-u-Alziru-01-07-2022-Valjevo-Objektiva.rs-FOTO-Olimpijski-savez-Srbije

“VIDRE” OSVOJILE ZLATO NA MEDITERANSKIM IGRAMA

Autor 01/07/2022

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Alžiru pobedom u finalu protiv Crne Gore sa 9:8, posle velike borbe i uzbudljive završnice. U polufinalu su naši momci savladali Italiju sa 8:7.

Srbija je igrala u sastavu: Virijević, Pajković, Maraš, Dimitrijević, Gavrilović, Kojić, Anđelić, Poznanović, Urošević , Kovačević, Brešćanski, Stanić i Radulović. Selektor: Uroš Stevanović.

Zlatnu medalju za reprezentaciju Srbije osvojila su i trojica vaterpolista valjevskog Valisa: Aleksandar Kovačević, Vuk Anđelić i Bogdan Gavrilović, kao i Valjevac Petar Stanić, koji od ove sezone igra za VK Šabac.

Reprezentaciju na Mediteranskim igrama činili su igrači do 19 godina (2004. i mlađi). U stručnom štabu je i prvi trener Valisa Miloš Saković.

Naši vaterpolisti su dali značajan doprinos osvajanju šampionske titule. Postizali su golove u svim utakmicama, u finalu je Gavrilović dao dva gola, a Kovačević jedan. Gavrilović je oba puta bio strelac u drugoj četvrtini, koju je Srbija ubedljivo dobila, dok je Kovačević u poslednjoj četvrtini dao gol za prednost Srbije od 8:7.

FOTO: Olimpijski komitet Srbije