19/05/2024
Najnovije vesti

Vidrice sedme u Regionalnoj ligi

Autor 23/05/2023

Mladi vaterpolisti Valisa bili su učesnici završnice Regionalne vaterpolo lige, generacija 2009 i mlađi koja je održana u Šibeniku.

Ovaj svakako veliki uspeh mladih vaterpolista Valisa, popularnih “vidrica” usledio je nakon osvajanja trećem mesta u Kupu Srbije, a na završnom turniru iz Srbije su učestvovali i ekipe Banjice (Partizan) i Šapca.

Finalni turnir Regionalne vaterpolo lige okupio je najbolje ekipe iz Hrvatske, Crne gore i Srbije- ukupno 10 najboljih ekipa. U velikoj konkurenciji valjevski vaterpolisti su igrali u “B” grupi u kojoj su poraženi od Banjice, potom hrvatskog prvaka Medvešćaka i Jadrana iz Herceg Novog, dok je pobeđena ekipa POŠK-a. Upravo pobeda protiv POŠK-a omogućila je borbu za sedmo mesto protiv domaće ekipe Solarisa u kojoj su “vidrice” pokazale veliku borbenost i nakon vođstva domaćina od 4:1 uz burno navijanje 300 gledalaca, uspeli da se “vrate” u igru i izbore nerešen rezultat u regularnom vremenu 8:8.

Valjevci su bili uspešniji nakon izvođenja peteraca 4:2, pa je konačan rezultat 12:10 potvrdio sedmo mesto na tabeli Regionalne lige.

“Ovo je veliki uspeh naše ekipe”, rekao nam je trener ove generacije Valisa, Nikola Ivanović. ” Krenuli smo u Šibenik bez ikakve presije, jer je osvajanje trećeg mesta u Kupu Srbije već bio veliki uspeh u Srbiji. Znali smo da idemo na megdan jakim ekipama, ali se nismo uplašili. Odigrali smo dobre utakmice, izgubili od mnogo jačih protivnika sa “dužim” klupama, što je svakako bio naš najveći minus. Prezadovoljan sam pokazanom igrom, deca pokazuju karakter svojstven velikim ekipama. Pokazali su da se mogu vratiti u igru i nakon visokog vođstva suparnika, i da reše utakmicu u svoju korist. Ovaj turnir je pokazao visoke domete naše škole i dokaz da ukupni rezultati Valisa uopšte nisu slučajnost”.