20/05/2024
Najnovije vesti
Vaterpolo-klub-Valis-Aleksandar-Radanovic-Kovacevic-dr-Nebojsa-Stojakovic-04-2024-FOTO-Snezana-Jakovljevic-Krunic-za-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

VK Valis Valjevo – Na dvomeču do Premijer lige, uporni na putu za Len kup (video)

Autor 12/04/2024

Vaterpolo klub Valis dočekuje VK Mornar iz Splita u subotu, 13. aprila, od 20 sati, na bazenima u Petnici. Revanš je 20. aprila u Splitu. Bolja ekipa iz dvomeča osigurava mesto u Premijer ligi.

VK Valis je trenutno drugi na tabeli A1 regionalne lige, iza Primorca. Iako rivali ocenjuju valjevske Vidre kao neugodnog protivnika, ne sme se zaboraviti da je “Mornar Brodospas”, na putu za Premijer ligu, savladao Partizan rezultatom 12:11, po četvrtinama  2:2, 4:2, 4:4, 2:3.

U međuvremenu, u Super ligi od 7. do 12. mesta, Proleter dočekuje VK Valis, već u sredu, 17. aprila.

Prema rečima predsednika UO dr Nebojše Stojakovića za Vaterpolo klub Valis predstojećih mesec dana je klučno, a već u subotu, 13. aprila, dočekuju VK Mornar u baraž utakmici za Premijer ligu.

Ovo je treća sezona u kojoj je VK Valis izborio baraž kao vicešampion A1 lige. Imali smo jako dobru i uspešnu sezonu. Malo nam je zafalilo prvo mesto gde smo Primorac koji je prošao, ugostili ovde u Petnici, i iz te utakmice smo izašli kao pobednici. Ali, gol razlika nas je plasirala na drugu poziciju. To samo povećava naše ambicije, da u ovom dvomeču budemo još bolji, dodavši da u Plej-ofu slede utakmice 30. aprila, 8. i 11. maja, gde startuju sa osigurane sedme pozicije, u borbi za peto mesto radi nadmetanja u evropskim takmičenjima.

Prvi protivnik nam je Novi Beograd, mlada, poletna ekipa sa kojom smo u egal rezultatu tokom cele sezone. Bolji iz tih utakmica biće u mogućnosti da se bori za petu poziciju,  navlašava dr Stojaković.

Kapiten VK Valis, Aleksandar Kovačević naznačava da od početka godine, u izmenjenoj  postavi, veoma intenzivno treniraju i da su ostvarili niz od devet pobeda.

Aleksandar-Radanovic-Kovacevic-vaterpolo-klub-Valis-04-2024-FOTO-Snezana-Jakovljevic-Krunic-za-Objektiva.rs-vesti-Valjevo
Aleksandar Radanović i Aleksandar Kovačević VK Valis FOTO Snežana Jakovljević Krunić Objektiva.rs

Sad se okrećemo prema toj utakmici u subotu. To su nam dve najvažnije utakmice ove sezone i nadam se treća sreća da uđemo u Premijer ligu. Mislim da smo pokazali da smo dorasli tom takmičenju i nadam se da ćemo moći da, od sledeće godine, VK Valis igra u Premijer ligi, kaže Kovačević.

Aleksandar Radanović već tri godine brani boje valjevskih Vidri i poziva sve navijače i poštovaoce dobre igre i vaterpola da u subotu, 13. aprila 2024. godine, od 20 sati, na bazenu u Petnici bodre svoj najuspešniji tim.

Mi u predstojeće mečeve ne ulazimo kao favorit. Daću prednost Moraru jer oni dolaze iz Premijer lige, a mi iz 2. Jadranske. Moje mišljenje je da je ekipa na zavidnom nivou, i fizičkom i psihičkom, tako da očekujem dobru borbu i da ćemo dati svoj maksimum u tom meču. Naravno, i u revanšu, ali idemo korak po korak.

Ja bih zamolio da dođu navijači u što većem broju i da nas podrže na našem bazenu, da nam budu igrač više. To će nam dosta značiti, kao i do sada. Nama onda ostaje da se borimo i dođemo do trijumfa u prvom meču, poziva Radanović.

Tokom susreta s novinarima, ponovo je otvoreno pitanje raspoloživih uslova. Dr Nebojša Stojaković, predsednik UO VK Valis, kaže da sve ekipe, i sa prostora bivše Jugoslavije, koje su ugostili na bazenu u SRC Petnica, bile su oduševljene toplinom dobrodošlice. Međutim, kada su, kao domaćini, konkurisali za određene susrete, bili su – odbijani, zbog uslova. Prema normativima evropskih nadmetanja i Len kupa, utakmice na bazenima pod balonom – nisu dozvoljene.  

Očigledno je da ekipa Vaterpolo kluba Valis iz Valjeva već ostvaruje rezultate koji nadmašuju raspoložive uslove. Kao moguća rešenja predlaže bolju saradnju sa privredom, raspodela budžetskih sredstava na osnovu rezultata. Prema primerima iz drugih gradova, određivanje klubova od posebnog značaja za grad.   

Vaterpolo klub Valis iz Valjeva je već u oštroj konkurenciji domaćih takmičarskih elita.

Pozitivni zdravstveno vaspitni benefiti i rekreativnog bavljanja vaterpolom i plivanjem su opšte poznati. Dok, bezmalo svakodnevno, slušamo o megalomanskim planovima za prestonicu, ostaje da se pitamo da li grad veličine Valjeva zaslužuje bar jednu halu, sa natkrivenim bazenom, izgrađenu prema ustanovljenim normativima?