30/05/2024
Najnovije vesti
Valjevo vodostaj reka Kolubara kod czk

Za vikend kratkotrajna stabilizacija vremena

Autor 17/05/2023

Prema podacima RHMZ ovog 17. maja u 20 sati, temperatura u Valjevu 14,6 stepeni Celzijusa, atmosferski pritisak 992,5 mb, relativna vlažnost vazduha iznosi 93% i duva vetar zapadnog pravca, brzinom od 2m/s. U poslednjih sat vremena palo 3,1 litar kiše po kvadratnom metru, a tokom dana ukupna količina padavina iznosila je 12,8 litara kiše po kvadratnom metru.

Tokom večeri na području severnog i srednjeg Banata, južne Bačke, u Sremu i zapadnoj Srbiji izraženi pljuskovi sa grmljavinom, uz lokalnu pojavu kratkotrajnog grada i jakog vetra u zoni pljuskova. Na istoku i jugu zemlje mestimično slaba kiša.

U četvrtak, 18. maja vreme oblačno i svežije, mestimično sa kišom. Tendencija porasta vodostaja na Kolubari, Tamnavi kod Ćemanovog mosta, kao i Uba i Ljiga u Bogovađi.

Potom, u petak, 19. maja – ređa pojava kiše, posle podne toplije uz postepeno razvedravanje.

Za vikend, 20. i 21. maja, kažu meteorolozi, vreme pretežno sunčano i toplo. U subotu uglavnom suvo. U nedelju u brdsko-planinskim predelima, uz lokalni razvoj oblačnosti, kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Od ponedeljka, 22. maja, vreme ponovo promenljivo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala uz lokalne pojave kiše i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.