19/05/2024
Najnovije vesti
LYVA Divci Avio klub Valjevo Peti skup modelara 15 maj 2022 FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs

Memorijalni skup pukovnik Milenko Pavlović 21. maja

Autor 17/05/2023

Aeroklub Valjevo organizuje II Memorijalni skup pukovnik Milenko Pavlović, u nedelju, 21. maja 2023. na sportskom aerodromu Divci.

Letenje će biti održavano u zavisnosti od meteo situacije, od 9 časova do 18 časova, odnosno do zalaska sunca, na prostoru sela Divci – Gornje Crniljevo – Osečina – selo Lelić – Divci.

Program takmičenja:

Dolazak takmičara do 10 časova.

Prijavljivanje takmičara i pregled dokumentacije do 11 časova.

Svečano otvaranje u 11 časova.

Od 11 i 30 do 12 časova priprema, brifing za aero fotoreli, takmičenje.

U 12 časova izvršenje takmičarske maršrute u trajanju do 60 minuta.

Ove godine na Memorijalnom skupu, pored aeroklubova, učestvuje vojska Srbije i helikopterska jedinica MUP-a Srbije, kao i dve privatne vazduholovne škole.

Drugi-Memorijalni-skup-Milenko-Pavlovic-Aeroklub-Divci-Valjevo-7.-odlozen-za-14.-maj-2023.-prenosi-Objektiva.rs
Drugi Memorijalni skup Milenko Pavlovic priređuje Aeroklub Valjevo na sportskom aerodromu Divci

Članovi AK Valjevo su, na predlog Predraga Miloševića, odlučili da ove godine, i narednih, takmičenje za ovaj memorijalni skup prirede malo drugačije od uobičajenog. Ideja je da, posade na ruti, slikaju sve ono što misle da je interesantno i te fotografije predaju žiriju na ocenjivanje i nagrađivanje.

“Smatramo da će ova novina biti izazov za pilote i napraviti takmičenje interesantnijim i privlačnijim za učesnike. Naoružajte se dobrim fotoaparatima i nek vaše oštro oko izabere najlepši detalj za slikanje, u čast i slavu pukovnika Milenka Pavlovića i svih onih koji su dali život za našu zemlju. Želja nam je da publici približimo lepote vazduhoplovstva i da bar na kratko posmatraju naš kraj očima pilota.

Svrha memorijala je očuvanje istorije i tradicije Srpske avijacije, pokretanje motivacije kod mladih kao i prikaz prirodnih i turističkih mogućnosti Valjevskog kraja,“ naglašavaju iz Aerokluba Valjevo.

Po završetku maršrute i povratka učesnika na aerodrom, svečano proglašenje pobednika.

Ukoliko vremenski uslovi ne budu naklonjeni tog datuma skup će biti pomeren za narednu nedelju, o tome će te biti naknadno obavešteni.