12/04/2024
Najnovije vesti
14-11-2022-Gradonacelnik-Lazar-Gojkovic-u-renoviranoj-sali-sporta-Deneral-Svetomir-Dukic-u-Valjevu-FOTO-Bilja-i-Ceca.jpg

ZAVRŠENO RENOVIRANJE ENTERIJERA DOMA SPORTA “GENERAL SVETOMIR ĐUKIĆ”

Autor 14/11/2022

Unutrašnjom i spoljašnjom rekonstrukcijom nekadašnje valjevske sale “Partizan” dobijen je moderan i funkcionalan objekat, koji će prvenstveno koristiti za sportske aktivnosti mališana, predškolaca i mlađih osnovaca, kao i sportskih klubova.

Povodom završenih radova na unutrašnjoj rekonstrukciji, gradonačelnik grada Valjeva, Lazar Gojković i član Gradskog veća zadužen za sport, Vladimir Mišković, posetili su Dom sporta “General Svetomir Đukić”.

“Generacije Valjevaca pamte stari Partizan i svi smo neke prve sportske korake napravili u ovoj sali. Vidimo rekonstruisanu, modernizovanu, ulepšanu salu koja je već od danas spremna da primi mnogo dece, koja će krenuti u školice sporta, gimnastike i borilačkih veština,” naznačava gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković, i dodaje da je srećan jer je sala renovirana. Uz novi naziv i izgled, mlađe generacije će steći lep utisak o Domu sporta “General Svetomir Đukić”.

Grad Valjevo u saradnji sa Republikom Srbijom i nadležnim ministarstvima ulaže u sportsku infrastrukturu.

Mi smo ove godine iz budžeta opredelili 20 miliona dinara i uložili u unutrašnju rekonstrukiciju, zamenili parket, sredili svlačionice i mokri čvor, a svi znamo u kakvom su stanju bile ove prostorije. Prošle godine smo u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike uradili spoljašnju rekonstrukicju, rešen je problem krova, urađen termički omotač oko objekta i postavljen je novi kotao. Ta investicija je koštala oko 40 miliona dinara.

Valjevo je grad sporta. Naš cilj je da približimo sport svim generacijama i da omogućimo kvalitetno bavljenje sportom, od rekreativnog do vrhunskog sporta. Zato je važno što smo ovaj objekat, koji se nalazi u srcu grada i koji je simbol sporta u našem gradu, uredili i spremno dočekujemo pre svega najmlađe Valjevce“, poručio je gradonačelnik Gojković.

Direktor UFK Valis, Željko Ostojić, istakao je da je izuzetno ponosan na ovaj projekat, koji je završen uz podršku gradonačelnika i rukovodstva grada Valjeva.

Dosta projekata smo pripremili, a jedan od najvažnijih je saradnja sa PU Milica Nožica, gde će Grad Valjevo preko naših profesora, odnosno pedagoške službe Valisa, držati časove fizičkog vaspitanja za sve naše predškolce jednom nedeljno, zajedno sa njihovom pedagozima.

To je nešto što su naše kolege radile davno i mnogi Valjevci se sećaju. Mi smo negde u međuprostoru zastali i zaboravili na to, ali evo sa novim imenom, sa rekonstruisanom halom ponovo to podstičemo, tako da mališani mogu imati zdrav i normalan psihofizički razvoj. Nadam se da će se rezultati ulaganja u ovu salu i ulaganja u pedagoški rad kroz četiri do pet godina videti.

Apelujem, s obzirom na to da dolazim iz prosvete, da su nam deca neaktivna i da moramo da vodimo računa o tome. Mi smo izašli u susret svim sportskim klubovima koji su aplicirali, napravili smo neki preliminarni raspored i za sada je taj raspored na opšte zadovljstvo“, rekao je Ostojić.

Član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković, podsetio je šta je sve urađeno prilikom spoljašnje i unutrašnje rekonstrukcije Doma sporta General Svetomir Đukić.

Prošle godine je završena spoljašnja rekonstrukcija. Rekonstruisan je krov, termički omotač oko objekta, postavljen novi kotao. Imali smo još jedan mini projekat koji se ticao radijatora, koji nisu bili predviđeni postavljanjem novog kotla.

Takođe, rešili smo imovinsko – pravne odnose, promenili ime i dali na korišćenje UFK Valis.

Sada je završena i unutrašnja rekonstrukcija, gde je zamenjen parket u velikoj i maloj sali, sređene su svlačionice i mokri čvor, dakle niz koraka koji su urađeni i nastavljamo dalje“, naglasio je Mišković.